Els treballadors de la neteja municipal aconsegueixen evitar retallades en el nou contracte

  0
  neteja.JPG

  14/11/2013 – El Ple aprova l'expedient de contractació i licitació que, tot i ser 1 milió d'euros inferior al de l'anterior contracte, no afectarà negativament cap dels treballadors i treballadores del servei.

  El Ple de l’Ajuntament ha aprovat en la sessió extraordinària celebrada aquest dimarts 12 de novembre l'expedient de contractació, licitació i obertura del procediment per a l'adjudicació del nou contracte dels serveis de neteja dels edificis municipals, centres docents i instal.lacions esportives de l'Ajuntament de Badalona.

   

  Després de més d’un any de polèmiques i protestes per part de la plantilla, la nova plica és una realitat i sembla que de la forma més consensuada possible. Tot i que el pressupost s’ha reduït aproximadament un milió d’euros respecte del darrer contracte, des de Via Pública asseguren que ha estat “gràcies a l’optimització del servei” i que “ni el personal ni les seves condicions es veuran afectades” negativament.

   

  El col·lectiu de treballadors i treballadores, que han protagonitzat manifestacions mes rere mes per evitar cap acomiadament, es mostra satisfet. Des del comitè d’empresa expliquen que han aconseguit el què demanaven, “tot i no ser res de l’altre món”: mantenir els salaris, “que ja són prou baixos”, i evitar que cap de les 200 persones que es dediquen a prestar aquest servei es quedessin sense feina amb el nou contracte. Ara, diuen, s’haurà de veure qui es fa amb el concurs públic i, un cop sigui escollida l’empresa, dialogar i intentar entendre’s el màxim possible.

   

  La licitació que es proposa està dividida en dos lots: el primer, corresponent als serveis de neteja dels edificis, dependències municipals i centres docents, i un segon, relatiu a les instal·lacions esportives municipals. Té una durada de dos anys, prorrogable per dos períodes d’un màxim d’un any cadascun d’ells, i el pressupost total és de 12.181.408,80 €.