La PAH ocupa les tres sucursals de Banco Popular de Badalona per una dació en pagament

  0
  53
  pah.JPG

  14/11/2013 – Més d'una trentena de persones van bloquejar dilluns les oficines de l'entitat bancària per negociar la condonació del deute d'una família estafada.

  La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va dur a terme dilluns una acció a tres bandes. Més d’una trentena de persones es van repartir per ocupar i bloquejar les tres sucursals que Banco Popular té a Badalona: a l’antic districte 8, al passeig de La Salut i al carrer Francesc Layret. L’objectiu? Negociar la dació en pagament i la condonació del deute per a una família hindú que va ser enganyada en el procés de compra del seu habitatge.

   

  El matrimoni, amb tres nens, va signar fa uns set anys l’adquisició d’un pis que no era el que li havien mostrat inicialment i el qual es trobava en tan mal estat que, pocs mesos després d’entrar-hi a viure, va caure-li el sostre. L’asseguradora els hi va negar cap reparació i, des de llavors, malviuen buscant solucions i, fins fa poc, pagant l’hipoteca tot i l’estat ruïnós de la vivenda. Ara, amb tots dos adults a l’atur, no poden assolir les mensualitats i demanen la dació en pagament i condonació del deute per poder optar a un lloguer social que els hi brinda Càritas.

   

  La PAH, després de negociar amb els directors de la sucursal central de la ciutat, va aconseguir que l’entitat bancària acceptés estudiar la proposta de la dació. El proper dijous, el Banco Popular emetrà una resposta.