Els treballadors de la neteja municipal reclamen el nou contracte

  0
  12
  neteja.JPG

  26/09/2013 – Dimarts al matí es van manifestar a la plaça de la Vila i ho seguiran fent setmanalment fins que el govern local presenti la plica del nou contracte.

  Desenes de treballadores i treballadors encarregats de la neteja d’instal·lacions municipals es van manifestar dimarts al matí a les portes de la Casa de la Vila per la situació d’incertesa que continuen vivint. Després que es retirés del Ple del mes de maig l’aprovació de la renovació del contracte de la neteja per falta d’acords, no se n’ha tornat a saber res. El comitè d’empresa explica que han continuat parlant des de llavors i que des del govern se’ls hi ha comunicat que presentaran una nova proposta sense cap retallada a la resta de partits i, si hi ha acord, es portarà a Ple. No obstant, en veure que a la sessió plenària de setembre, celebrada el dimarts, no ha aparegut el tema, han decidit encetar protestes setmanals, dimarts a les 9.30 del matí, fins que se solucioni la situació.

   
  Abans de l’estiu de 2012, FCC volia realitzar un ERE de 47 persones, de les 200 que hi ha en plantilla a Badalona, i traslladar 28 a Barcelona, i les treballadores i treballadors van protagonitzar protestes durant quasi dos mesos per impedir-ho. El comitè va plantejar accedir a un ERE de 15 dies de tot el planter per evitar acomiadaments. L’acord es va fer factible, expliquen des del comitè, l’expedient de regulació es va complir i els representants laborals es van citar per continuar les converses amb Via Pública després d’agost. Després de diversos mesos sense tenir coneixement sobre la renovació, al mes de maig els treballadors van posar el crit al cel perquè asseguraven que la proposta que el govern volia posar sobre la taula representava l’eliminació del pagament de nocturnitat, la partició i ampliació de jornada i la supressió del servei al juliol i agost, fets que podien comportar, deien, uns 25 acomiadaments. Aquestes condicions, però, no van ser confirmades per l’Ajuntament i ni tan sols es van presentar; tothom espera ara l’arribada de la nova plica.