Els treballadors de l’hospital municipal es lliguen de mans per reclamar el 5% de sou

  0
  IMG_7667.JPG

  09/12/2014 – Durant prop d’una hora, els manifestants es van lligar de mans per enarborar una cadena humana i es van concentrar a les portes de les oficines de l’ens.

  Desenes i desenes de treballadors de Badalona Serveis Assistencials, l’empresa pública que gestiona l’Hospital Municipal, el Centre Sociosanitari El Carme i alguns CAP de la ciutat, van tornar a mobilitzar-se el passat divendres per reclamar el retorn del 5% de sou que va ser retallat el 2010. Durant prop d’una hora, els manifestants es van lligar de mans per enarborar una cadena humana i es van concentrar a les portes de les oficines de l’ens. Una sentència del Tribunal Suprem va resoldre, abans d’estiu, que la reducció del sou aplicada per les societats anònimes municipals sobre les retribucions dels professionals no va ser ajustada a dret i, de fet, la plantilla està recuperant progressivament els diners corresponents a aquest 5% que van deixar de percebre entre juny de 2010 i juliol de 2013: set milions d’euros en total, tres del quals ja han rebut, mentre que els quatre restants es faran efectius –previsiblement- durant el 2015.
   

  Derivat precisament d’un pacte d’empresa, els treballadors van renunciar a reclamar el 5% des d’agost de 2013 fins al dia d’avui. L’acord vigent, però, caduca aquest 31 de desembre i, amb l’arribada del 2015, els professionals volen recuperar aquell 5% retallat per decret. Des del comitè d’empresa de l’ens avisen que els treballadors porten anys renunciant a drets i avantatges salarials, que han perdut prop d’un 25% de poder adquisitiu i que la sentència d’un tribunal avala la seva reclamació, que consideren legítima i mantenen amb fermesa.