Els treballadors de TUSGSAL es fan escoltar a la Marató de Barcelona

  0
  nit bus maratón.jpg

  17/03/2015 – Prop de 200 persones es van enfundar les samarretes negres amb el lema ‘Jo Sóc Nitbus’ i es van ‘plantar’ a la plaça Espanya de Barcelona, amb una gran pancarta groga, per ser presents a l’arribada de la Marató de Barcelona d'aquest diumenge.

  Una mica més de dues setmanes després de la seva darrera mobilització per agrair el suport institucional de l’Ajuntament de Badalona, els treballadors de TUSGSAL s’han tornat a fer sentir aquesta setmana, i ho han fet més enllà de les fronteres badalonines. Prop de 200 persones es van enfundar les samarretes negres amb el lema ‘Jo Sóc Nitbus’ i es van ‘plantar’ a la plaça Espanya de Barcelona, amb una gran pancarta groga, per ser presents a l’arribada de la Marató de Barcelona, celebrada aquest diumenge el matí, i guanyar d’aquesta forma ressò mediàtic.

   

  L’acció ha estat convocada a través de les xarxes socials, on la causa de la societat de transports badalonina s’està escampant com la pólvora. A Facebook, el grup ‘Jo Sóc Nitbus’ ja agrupa més de 4.000 persones que donen suport i ha aconseguit el repte de recopilar 1.200 fotografies de la ciutadania fent costat a la lluita pel Nitbus. Amb totes elles es pretén fer un gran mural que serveixi per reivindicar la reclamació laboral de TUSGSAL. La idea, de fet, és presentar les imatges aquest proper diumenge, coincidint amb la BDN Running, per tal de donar molta visibilitat a la iniciativa entre el públic i els corredors. Tot i així, els organitzadors no saben del cert si el mural podrà estar enllestit.

   

  Sortida ‘motera’

   

  El que sí està confirmat és la propera mobilització de la plantilla. Serà dissabte a la tarda, el dia abans de la cursa, i es tracta d’un recorregut de motos per tota la ciutat organitzat pel grup intern de l’empresa ‘Motuseros’, un col·lectiu de treballadors aficionats a les Harley Davidson. Acompanyats d’altres grups de ‘moters’, recorren els carrers de Badalona fent soroll a favor del Nitbus.

   

  Com neix la pàgina de Facebook?

   

  Les primeres mobilitzacions per defensar la gestió del Nitbus van sorgir del comitè d’empresa de TUSGSAL, quelcom més o menys habitual i corrent. Poc a poc, però, el moviment ‘Jo sóc Nitbus’ s’ha anat estenent i comença a guanyar autonomia, sobretot a través de l’esmentada pàgina de Facebook, que va néixer de forma espontània entre uns pocs companys que van debatre com fer difusió de la causa. Es van repartir responsabilitats, van obrir el perfil, un web i plegats s’encarreguen de gestionar un espai amb el que cada cop més persones s’identifiquen. “És realment emocionant la resposta de la gent, tant dels treballadors com de persones alienes a l’empresa”, explica una de les impulsores. Un dels exemples, la mobilització de diumenge coincidint amb la Marató. L’acte va estar convocat a través de la pròpia pàgina i, si bé ha rebut el suport del comitè d’empresa, ha aconseguit una àmplia resposta que ha superat les expectatives dels seus organitzadors.