Els veïns de Canyadó volen la reforma de l’antic Lola Anglada per encabir un institut

  0
  lola anglada.jpg

  30/12/2014 – Des del trasllat de l’escola Lola Anglada al seu nou edifici adjacent al parc de Ca l’Arnús-Can Solei, les antigues instal·lacions del centre escolar de Canyadó han quedat en desús durant els darrers mesos i es comença a notar lleugerament la seva degradació.

  Des del trasllat de l’escola Lola Anglada al seu nou edifici adjacent al parc de Ca l’Arnús-Can Solei, les antigues instal·lacions del centre escolar de Canyadó han quedat en desús durant els darrers mesos i es comença a notar lleugerament la seva degradació. L’associació de veïns del barri, en aquest sentit, ha demanat als grups municipals que instin el govern de la Generalitat a reservar una partida pressupostària aquest 2015 per a iniciar les obres de rehabilitació de l’edifici vell per tal que no es perdi.

   

  Recordem que l’antiga Lola Anglada és un edifici catalogat com a bé d’interès cultural i que, des de fa anys, existeix una proposta, molt reivindicada sobretot des del barri, que volia convertir l’equipament en un institut tan bon punt l’escola fos traslladada a les noves instal·lacions. Aquest pas ja s’ha produït i el veïnat demana rehabilitar l’immoble i convertir-lo en un centre de secundària.

   

  “Estem preocupats pel deteriorament de l’edifici. No volem que passi com a la PIHER o a altres edificis catalogats, que per la manca d’actuació s’han deteriorat i la seva recuperació és pràcticament irreversible”, manifesta l’entitat veïnal. A nivell escolar, asseguren que, segons les dades del propi Ajuntament, la demanda de places d’institut serà més gran que la oferta el proper curs, i la reforma serviria per evitar el desplaçament del joves de la zona a altres barris de la ciutat.

   

  De fet, aquesta idea, a banda dels veïns, ja va ser exposada pel grup municipal de CiU i pel seu cap de llista, Ferran Falcó, que en va presentar una proposta de resolució al Parlament com a diputat: “Si es fessin els estudis preceptius es podria posar en marxa al curs 2016-17”.