Els veïns demanen que el servei de Pediatria traslladat al Gran Sol torni al CAP de La Salut

  0
  cap la salut.JPG

  02/12/2015 – Les associacions de Juan Valera, de Verge de La Salut (‘el Hoyo’) i Can Claris reclamen unànimement que els especialistes tornin a La Salut.

  Els veïns volen que el CAP de La Salut mantingui el servei de Pediatria. Així ho han fet saber les associacions de Juan Valera, de Verge de La Salut (‘el Hoyo’) i Can Claris, les tres zones que tenen com a ambulatori de referència el del passatge dels Encants. Les darreres setmanes, les tres entitats s’han reunit amb els ciutadans de la seva zona i els hi han exposat els beneficis i perjudicis d’unificar tots els pediatres al CAP de Gran Sol o mantenir el servei dividit entre Llefià i La Salut, tal i com estava estructurat abans d’estiu. Un cop debatut i tractat el tema de forma conjunta, asseguren que “s’ha acordat per unanimitat que els especialistes tornin a La Salut”.

   

  Recordem que el PSC va denunciar, fa unes setmanes, que l’ambulatori de La Salut s’havia quedat sense pediatres, que havien estat traslladats durant l’estiu al Gran Sol i no havien tornat. Deien els socialistes que es va tractar d’una mesura provisional que l’ICS volia fer definitiva. L’Institut Català de La Salut va admetre que el moviment inicial es va produir per reestructuracions de personal durant el període de vacances, però que el bon funcionament va portar a plantejar la possibilitat de concentrar la Pediatria.

   

  Govern local i Federació d’Associacions de Veïns es van reunir amb l’ICS per analitzar les opcions i l’Ajuntament va explicar que, en qualsevol cas, la decisió definitiva havia de comptar amb l’opinió veïnal, que sembla ser, ja a dia d’avui, bastant clara. Aquest dijous, la FAV torna a reunir la seva Comissió de Salut per tractar el tema.