En Comú Podem, força predominant a 30 barris; el PSC guanya a dos i ERC i DL, a un cadascun

  0
  mapa badalona generals 2015.jpg

  21/12/2015 – La formació lila ha superat més del 20% dels vots a tots els barris de la ciutat, també en aquells en els que no ha guanyat.

  La victòria aclaparadora d’En Comú Podem a Badalona és evident quan es revisen les dades que aquestes eleccions han desprès a les diferents zones de la ciutat. La coalició d’esquerres s’ha imposat a tots els barris excepte al districte del centre, on ERC i Democràcia i Llibertat han estat els més votats, i a Sant Roc i la Mora, que han estat pel PSC. La formació lila ha estat l’opció amb més suport a 30 barris, però ha acumulat més del 20% dels vots a tota la ciutat, inclús a aquelles zones en les que no ha guanyat i ha quedat molt a prop dels independentistes i socialistes.

   

  Esquerra Republicana ha estat la formació més escollida a Dalt la Vila, lleugerament per sobre de Democràcia i Llibertat. Al Centre, els papers s’han intercanviat i ERC s’ha endut segona posició darrera de DL. Casagemes i Coll i Pujol, barris on ERC i Convergència s’han endut la victòria o han tingut una presència molt majoritària tradicionalment, també han estat per a En Comú Podem.

   

  Els socialistes han estat els més votats a Sant Roc i la Mora, i han seguit de ben a prop al partit de Pablo Iglesias en molts barris com ara La Salut, Lloreda, Llefià, Montigalà o Pomar. El PSC ha superat el 20% de suports a quasi una vintena de barris. El PP, per la seva banda, només ha aconseguit passar la barrera del 20% a La Salut.