ERC i Avancem-MES concorreran a les eleccions com a coalició

  0
  erc assemblea.jpg

  05/03/2015 – La suma de forces ja basteix la seva llista electoral, el número 4 de la qual serà l'exregidor socialista Josep Duran.

  Esquerra Republicana i Avancem-MES, provinents del sector socialista més sobiranista, ja han confirmat el seu acord per concórrer plegats a les municipals de maig a través d’un “acord programàtic i de coalició electoral”. L’exregidor Josep Duran i altres persones del socialisme sobiranista a la ciutat s’incorporen així a la candidatura d’ERC a les properes eleccions municipals. La unió s’emmarca en l’acord que les tres forces han segellat en clau nacional.

   

  Esquerra considera que la proposta “reforça la candidatura en l’espai del socialisme sobiranista i accentua les opcions del projecte republicà de ciutat, que eixampla la capacitat d’influència”. L’assemblea d’ERC va ratificar l’acord per àmplia majoria dimarts, igual que ho va fer Avancem-MES a principis de setmana.

   

  Apostar per la societat i les persones, prioritzar les polítiques socials, de dinamització econòmica, la radicalitat democràtica, afavorir la cohesió i la sostenibilitat territorial, així com contribuir des de Badalona al procés d’emancipació nacional, són els eixos programàtics de la coalició.

   

  Basteixen la llista electoral

   

  Els primers cinc llocs de la llista seran per al nou candidat republicà, Oriol Lladó, periodista i expresident d’Òmnium; Francesc Ribot, figura “amb àmplia experiència en el territori i referent de l’independentisme a la ciutat”; Agnès Rotger, escriptora i periodista, “compromesa amb l’activisme lingüístic i amb l’escola pública”; Josep Duran, exregidor del PSC i un dels dirigents destacats d’Avancem en clau nacional i Lola Martínez Sala, candidata de les JERC.

   

  La coalició, expressa ERC, “és un exemple evident de suma de persones, de trajectòries i d’experiències diverses per oferir a la ciutadania un equip sòlid i renovat capaç de donar el tomb polític i social que Badalona necessita”.