FAMPAS presenta als partits de la ciutat mesures per incloure als seus programes

  0
  FAMPAS_foto_municipal.jpg

  05/03/2015 – La Federació d'AMPAs va presentar el passat dimarts a l’Institut La Llauna un document polític amb una sèrie de propostes en l’àmbit educatiu incloses en un marc de referència per als diferents partits que es presentin a les municipals.

  La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes i d’Associacions de Famílies de Centres Públics de Badalona (FAMPAS) va presentar el passat dimarts a l’Institut La Llauna un document polític amb una sèrie de propostes en l’àmbit educatiu incloses en un marc de referència per als diferents partits que es presentin a les municipals. La plataforma ha celebrat que l’acte comptés amb l’assistència de tots els partits, plataformes i organitzacions polítiques badalonines i espera que el document sigui pres com a guia a l’hora d’elaborar els diferents programes. “Són propostes reals que es poden dur a terme des de l’Ajuntament. Creiem en el canvi de model i en que les entitats que treballem dia a dia puguem avançar les propostes prioritàries per a les famílies. Treballarem perquè els regidors es comprometin amb l’educació pública”.

   

  El document presentat aquesta setmana per FAMPAS es divideix en cinc grans blocs, dins dels quals es concreten diferents idees. El primer i un dels més extensos és el de les ajudes escolars, on parlen de la necessitat de garantir beques de menjador íntegres a tots els nens que ho demanin i de destinar una partida anual i de forma continuada a la socialització de llibres; tanmateix, s’aborda el preu públic de l’escola bressol, el més elevat del Barcelonès Nord, i de la potencial millora en la coordinació amb els serveis de Santa Coloma. El segon tracta sobre les instal·lacions: eliminar barreres arquitectòniques, renovar, millorar els centres i disposar a cost zero dels equipaments municipals, així com adequar i pacificar els entorns escolars. L’acció educativa ocupa el tercer bloc, on la federació parlar d’invertir en serveis, reduir l’absentisme, fomentar el reforç extraescolar, els programes de formació familiar i les activitats de lleure i casals.

   

  Els dos darrers apartats, el de compromís municipal i representació davant la Generalitat, fa referència als temes que estan i han estat recentment motiu de mobilització a la ciutat, com ara lluitar contra el tancament d’aules, baixar les ràtios i garantir el nombre necessari de professors/es, pressionar per aconseguir les escoles i instituts nous i fomentar la matriculació a la pública, entre altres.