La reforma del Maignon dóna un pas més entre els dubtes dels paradistes

  0
  ruines maignon.JPG

  05/03/2015 – La reforma encara el seu procés de licitació sense la conformitat dels venedors, que no veuen clar el projecte i l'accepten per necessitat.

  La reforma i reobertura del Maignon, el mercat municipal del Centre, és més a prop. El Ple de l’Ajuntament va aprovar fa uns dies l’expedient de contractació, els plecs de prescripcions tècniques i els de clàusules administratives particulars per a la concessió, reforma i explotació del Mercat Maignon. 

  Amb l’obertura d’aquest expedient de contractació, pas previ a la licitació de les obres, s’inicia el tram final d’un procés que va començar el 2010, amb el trasllat dels concessionaris a la carpa de la plaça de les Puntaires.

  L’avantprojecte d’aquesta reforma preveu la remodelació total de l’interior de l’edifici per ubicar-hi les 24 parades actuals a la planta baixa i la creació d’una planta superior en forjat destinada a la degustació, així com la rehabilitació de l’exterior on també se situaran punts de venda. La paret del lateral de l’edifici corresponent al passeig de la Pietat serà una gran vidriera que permetrà contemplar l’activitat del mercat des de el carrer. 

  La distribució de les parades a la planta baixa es fa seguint una forma elíptica, per tal de garantir una bona mobilitat interior a tots els usuaris i donar visibilitat a tota l’activitat des de qualsevol punt del mercat. A la primera planta s’hi accedirà en horari de mercat per una escala mecànica ubicada al bell mig de la planta baixa. Fora d’aquest horari l’accés a aquest pis superior es farà mitjançant la instal·lació d’ascensors als carrers Arnús i Lleó, a banda d’escales d’emergència. Això permetrà que les activitats previstes a la primera planta es puguin desenvolupar fora de l’horari del mercat.

  Les obres suposen una inversió de més de 4 milions d’euros, 1,4 milions dels quals seràn aportats pels concessionaris, en base als convenis signats amb l’Ajuntament l’any 2010.

  Els paradistes l’accepten per necessitat

  Els representants dels paradistes del Maignon indiquen que accepten l’actual projecte perquè necessiten iniciar el procés per deixar la carpa i no apareix una altra solució. “És el que l’Ajuntament vol fer i sembla que no hi ha altra sortida. No ens agrada, no ens entusiasma ni ens convenç, però és necessari”, lamenta el president dels venedors, Josep Gil.

  La proposta d’expedient de contractació va tirar endavant gràcies al recolzament de PP i CiU, que, hores abans, havien mantingut una reunió amb els representants dels paradistes. Els convergents mostren alguns dubtes però tenen clar que s’ha d’aprofitar la inversió, que el Centre necessita la reforma per recuperar vitalitat i que s’ha d’ajudar els paradistes amb la partida per a emprenedors.

   PSC i ICV-EUiA, per la seva banda, es van abstenir. Els socialistes no ho veuen gens clar i critiquen que tot plegat s’hagi anat posposant i ara sigui “el darrer tren”. El president Jordi Serra creu que les previsions són massa optimistes, que el model no és l’adequat i que caldria un projecte “més modest”. Els ecosocialistes, per la seva banda, també qüestionen si el model, amb una planta de restauració, és l’adequat, i expressen que farà competència al sector hostaler de la zona. “Quatre anys esperant acord i arriba a quatre mesos de les eleccions. Els paradistes ho accepten perquè, si no, es moren com a mercat”, etzibà Àlex Mañas.