ERC i Avancem-MES demanen no seguir el sistema de blocs en campanya electoral

  0
  erc assemblea.jpg

  09/04/2015 – La coalició critica que l'actual ordre i minutatge perjudica partits "ben implantats a la ciutat i representats al Parlament".

  Esquerra Republicana de Catalunya i Avancem MES demanen que els mitjans locals de Badalona, televisió, ràdio, web i revista municipal, adoptin un “tractament informatiu plural” durant la campanya electoral i consideren “restrictiu” l’actual sistema de blocs. La coalició d’esquerres creu que “forces polítiques ben implantades a la ciutat, representades amb grup propi al Parlament i que en les darreres eleccions han superat abastament la barrera del 5% de vots quedarien fora de cobertura informativa els 15 dies de campanya”. “Forces com ERC, amb una contrastada i dinàmica presència a la ciutat i una clara incidència en la política local i nacional, desapareixerien dels informatius de la televisió i ràdio públics els quinze dies de més trascendència política d’aquest mandat”, subratlla el candidat d’ERC, Oriol Lladó.

  La Junta Electoral Central, en una excepció al propi reglament del febrer de 2008, va obrir la porta a no seguir el sistema de blocs si així ho determinava un acord unànime de les forces polítques. “Només depèn de la voluntat política dels regidors del PP, PSC, CiU i d’ICV-EUiA”. L’alcaldable d’ERC explica que la superació dels blocs té un ampli consens professional i fins i tot polític, ja que el tema s’està debatent amb força en clau nacional dins els debats sobre la futura Llei Electoral Catalana. 

  ERC + Avancem MES considera que l’actual definició d’ordre i minutatge a partir dels vots “perjudica la ciutadania, que veu limitat l’accés a la informació, i pot malmetre la imatge dels mitjans públics, ja molt deteriorada per la manipulació política de l’actual govern del PP”.  

  Lladó no és optimista amb la proposta, “atesa les dinàmiques locals de control polític dels mitjans públics locals i de silenciament de la diferència”, però valora que “cal denunciar la situació”. La proposta d’ERC s’hauria d’ampliar, com a mínim, a la resta de forces amb representació al Parlament i a les seves candidatures locals.