Es presenta el llibre ‘Montigalà, una creu centenària (1913-2013)’ a l’Oliva de Canyet

  0
  59
  montigalà.JPG

  22/11/2013 – Demà dissabte es presenta el llibre ‘Montigalà, una creu centenària (1913-2013)’. Durant la conferència s’explicarà la història de la Creu de Montigalà i el motiu del qual es va fer i es respondran a diversos dubtes, com qui la va promoure, quin vincle hi tenia la família Sagarra i què va passar a la guerra civil.

   

  Demà dissabte, 23 de novembre a les 19 hores a la Societat Cultural l’Oliva de Canyet (carrer Can Tiano, 59), es presentarà el llibre ‘Montigalà, una creu centenària (1913-2013)’. Durant la conferència s’explicarà la història de la Creu de Montigalà i el motiu del qual es va fer i es respondran a diversos dubtes, com qui la va promoure, quin vincle hi tenia la família Sagarra i què va passar a la guerra civil.

   

  El llibre, que ha estat editat per l’Editorial Edimurtra i l’Arxiprestat Badalona Nord, està format per 120 pàgines amb profusió de fotografies antigues i recents de la creu i l’entorn del barri de Canyet i, a més, incorpora un DVD amb els vídeos dels principals actes relacionats amb el centenari.

   

  Jaume Aymar, Joan Soler i Amigó, Jordi Ballesteros, Jordi Lligonya, M. Teresa Biayna, Miquel Riera, Alain Richaud i Enric Vidal són els autors de ‘‘Montigalà, una creu centenària (1993-2013)’ en què cadascú s’ha encarregat de diferents seccions per duu a terme el llibre.

   

  Per altre banda, s’ha realitzat una rajola commemorativa en edició limitada a cent unitats, dissenyada i produïda per la ceramista M. Teresa Capeta. Tant el llibre i la rajola es podran adquirir el mateix dia de la conferència, al Museu de Badalona i a la llibreria Saltamartí.

   

  Destacar que enguany se celebra el centenari de la Creu de pedra de Montigalà, que es va inaugurar el 28 de setembre de 1913 amb una gran processió i una benedicció de la creu dues setmanes més tard. Per aquest motiu, es va crear la Comissió d’actes del Centenari de la Creu de Montigalà que investiga la història de la pròpia creu i pretén a més recuperar i dignificar l’espai del turó de Montigalà. Durant aquest any la comissió ha proposat a la ciutadania un seguit d’actes com la benedicció del terme, un via crucis poètic, una caminada popular i una mostra fotogràfica a la sala d’exposicions El Refugi.