Es suspenen dos actes de la Festa Major d’Agost per traves del govern municipal

  0
  lesfestessondelpoble.png

  13/08/2013 – Quan queda tot just un dia per donar el tret de sortida a la Festa Major d’Agost que se celebrarà demà i dijous, la Comissió de Festes de Badalona ha anunciat que s’ha vist obligada, per noves traves de l’Ajuntament, a suspendre el concert de Cal Txiringu i el dinar popular.

  Quan queda tot just un dia per donar el tret de sortida a la Festa Major d’Agost que se celebrarà demà i dijous, dies 14 i 15 d’agost, la Comissió de Festes de Badalona ha anunciat aquest matí que s’ha vist obligada, per noves traves de l’Ajuntament, a suspendre el concert de Cal Txiringu, previst per demà a la nit a la platja del Pont d’en Botifarreta, i el dinar popular, a la Rambla.

   

  El motiu del qual ha estat l’escurçament a la meitat de l’horari del concert que ha impossibilitat la viabilitat econòmica per a la realització d’aquests dos esdeveniments culturals. Tot i que aquest any, l’Ajuntament de Badalona i la Comissió de Festes van tornar a signar un acord, similar a les Festes de Maig, assumint una sèrie de retallades que afectaria a la programació de la Festa Major d’Agost una vegada més.

   

  Després d’aquesta decisió, la comissió s’ha reunit urgentment aquest mateix matí amb l’alcalde accidental, i a la vegada regidor de Seguretat, Convivència i Participació Ciutadana, Miguel Jurado. “L’Ajuntament al·lega falta de comunicació, ja que el consistori ja va dir fa dos setmanes que el concert s’havia d’acabar a les 1.30 hores”, ha afirmat la Comissió de Festes després de la reunió.

   

  Programació

   

  Malgrat aquesta anul·lació, la comissió manté en peu per demà, 14 d’agost, a les 19.30 hores a la plaça de la Vila, el Pregó, en què es llegirà el manifest i les 80 entitats que la formen realitzaran les un pilar de quatre i desplegaran una pancarta. Tot seguit, tindrà lloc a les 20 h, la Gran Xeringa i la tanda de lluïment a la plaça de la Vila, que donarà inici a la Cercavila pels carrers del Centre fins arribar a la Rambla. Per finalitzar, un cop acabada la tanda de lluïment a la Rambla, les entitats realitzaran un acte de protesta que donarà pas al Castell de Focs, davant del monument a Roca i Pi, a les 22 h.

   

  De cara al dimecres, festivitat de Santa Maria, està previst a les 12 hores, a l’església de Santa Maria, l’ofici solemne i el ball de gegants, a les 13.15 h a la plaça Barberà, que iniciaran una cercavila fins arribar a la plaça de la Vila. Per substituir el dinar popular, la Comissió ha organitzat, a les 14 h, una Carmanyolada popular a la Rambla. A la tarda, a les 19 h, serà l’hora de ballar sardanes a la Rambla i per finalitzar la Festa Major d’Agost d’enguany, a les 22 h, tindrà lloc l’espectacle de foc i bany de les bèsties i diables, a la platja del Pont d’en Botifarreta. Destacar que del 15 al 18 d’agost, de 18 a 23 h, la Rambla acollirà una Fira Marinera.