El govern assegura que desobeirà la Llei Montoro i destinarà part del superàvit de 2016 a inversió social

  0
  superavit.jpg

  19/04/2017 – L'executiu considera que la situació del deute municipal és “moderada” i que és més prioritari fer certes inversions que pagar als bancs.

  L’Ajuntament de Badalona portarà al proper Ple Municipal la liquidació de l’exercici 2016, que es va tancar amb un superàvit de 21 milions d’euros. El romanent de tresoreria a 31 de desembre de 2016 arribava als 25,6 milions.

   

  Respecte a la situació d’endeutament, l’any 2016 s’ha tancat amb un deute que arriba als 81,9 milions d’euros, xifra que suposa una reducció del 9% respecte al 2015 i que representa aproximadament el 50% dels ingressos ordinaris. Aquesta xifra queda molt per sota del 75% de límit màxim que fixa la Llei Reguladora de les Hisendes Locals. En aquest sentit, el govern considera la situació “controlada i moderada”.

   

  Per això, l'executiu ha anunciat aquest dimarts que destinarà part del superàvit del 2016 “a inversions socials i sostenibles en lloc d’amortitzar deute bancari”, tal com dictamina la Ley de Estabilidad Presupuestaria y Sostenibilidad Financiera (popularment coneguda com la 'Llei Montoro'). En aquest sentit, l’alcaldessa, Dolors Sabater, ha expressat que “les necessitats de la població de Badalona són moltes i prioritàries i la situació financera local permet apostar per més inversió que permeti desenvolupar les polítiques socials i sostenibles que espera i reclama la ciutadania de Badalona”.

   

  Per tot això des del Govern municipal es treballa en xarxa amb altres municipis de l’Estat que també exigeixen una clara millora de l’autonomia local que prioritzi les polítiques públiques per davant dels pagaments bancaris.