Espanya guanya la batalla psicològica (68-62)

0
    22

14/07/2015 – La U20 suma el quart triomf de la segona fase de l’Eurobasket imposant-se a Lituània en un partit realment ajustat.

Espanya executaria una de les primeres parts més fluixes del campionat. La selecció de Paco Redondo patiria per guanyar la batalla del rebot, erraria una enorme quantitat de tirs lliures (8/18) i no estaria gens fina en el tir.

Tot i començar bé, amb una esmaixada i un triple d’Alberto Abalde (5-5), la fortalesa física de Lituània de seguida causaria estralls. El combinat bàltic es mantindria enganxat durant tot el primer quart (16-14) i aconseguiria obrir una petita escletxa en el marcador abans de l’equador del matx.

Malgrat marxar al vestidor amb un percentatge d’encert discret (11/32), la selecció lituana sabria treure profit als centímetres dels seus homes grans i a la velocitat dels seus exteriors. Després d’un parcial de 6 a 0 d’Espanya liderat per Alberto Martín (24-23), Lituània tornaria a dominar el ritme per arribar a la mitja part amb cinc punts d’avantatge (26-31).

A la represa, el rendiment de la U20 experimentaria un gir radical. L’equip de Paco Redondo faria un pas endavant en defensa, mentre que en atac donaria galons a Martín. El base de l’UCAM Múrcia lideraria un parcial de sortida de 11 a 0 (37-31) i, tot seguit, anotaria dos triples consecutius per donar a Espanya el seu màxim avantatge (43-34).

Lituània es tornaria a acostar (47-43), però llavors apareixeria Nogués per convertir un triple d’escàndol sobre la botzina (50-43). Quan semblava que la U20 recuperava el control, un petit parcial de 0 a 4 ajustaria el marcador abans de l’inici de l’últim quart (50-47).

En el període decisiu anotar es convertiria en un calvari. Espanya continuaria barallada amb els tirs lliures, mentre que Lituània entraria de seguida en bonus buscant tallar qualsevol opció perquè la U20 agafés ritme ofensiu. Superats els primers cinc minuts, les diferències es mantindrien estables (55-51) i el partit arribaria a un cara o creu final.

Lituània demanaria un temps mort a falta de 55 segons per preparar un atac clau (62-58), però la pissarra bàltica no acabaria de funcionar. La selecció espanyola controlaria el rebot i Alberto Martín (22 punts i 31 de valoració) aniria a la línia de tirs lliures per deixar el triomf vist per sentència (68-62).

Demà el bloc de Paco Redondo disputarà el darrer partit de la segona fase de l’Eurobasket contra Turquia (14:15h), buscant un bon rival pels quarts de final. L’escenari de l’enfrontament serà el Pala Getur de Lignano Sabbiadoro. Espanya és líder del grup F (4/0).

Alberto Abalde: 12 punts (4/10 en tirs), 2 rebots, 2 assistències i 3 recuperacions en 18 minuts a pista.

Agustí Sans: 6 punts (1/5 en tirs), 3 rebots i 1 assistència en 24 minuts a pista.

José Nogués: 13 punts (3/8 en tirs), 6 rebots i 2 taps en 31 minuts a pista.