Estafa Banca obre converses amb govern i bancs i pressiona contra les preferents

  0
  33

  20/02/2013 – El moviment local d'afectats per les preferents inicia el diàleg formal i continuarà amb les protestes per aconseguir el seu objectiu: el retorn dels diners defraudats; avui s'obre un cicle de xerrades a Santa Coloma.

  Estafa Banca Badalona – Santa Coloma s’ha proposat, per aquest 2013, que els afectats per les participacions preferents i la deuda subordinada puguin recuperar els seus estalvis al 100% del seu capital. Per aquesta raó el moviment s’ha endinsat en el terreny de la negociació i el diàleg.

   

  El passat 23 de gener una comissió de la plataforma es va reunir amb l’alcalde Xavier Garcia Albiol per exposar el cas de les preferents i per instar a l’Ajuntament a que presioni als bancs i pugui ajudar com a mediador perquè més d’una cinquantena de famílies recuperin els estalvis que els bancs no els hi volen retornar. També cal destacar les reunions amb les direccions locals de diverses entitats bancàries, com Bankia i Catalunya Caixa, per forçar-les a arribar a un acord a través de la fórmula del arbitratge i que doni com a resultat el retorn integral nominal dels diners dipositats. 

   

  En el terreny de la protesta, i com ja fa més d'un any i mig, Estafa Banca Badalona — Santa Coloma segueix concentrant-se cada dijous a partir de les 18:00 hores a la plaça de la Vila de Badalona per demanar la recuperació dels estalvis dels estafats i també fent públic el frau entre la ciutadania

   

  Nou cicle de xerrades a Santa Coloma

   

  Una de les iniciatives que la plataforma va encetar durant el darrer tram de 2012 va ser un cicle de xerrades a diferents associacions de veïns per explicar i fer difusió de l’estafa de les preferents entre la població de Badalona. Veient la bona acollida que han tingut, el moviment ha organitzat un nou cicle, aquest cop a Santa Coloma, que comença aquest dimecres a l’AVV del Fondo.

   

  20 de febrer AVV del Fondo (C/ Wagnernúm 19) a les 19:00h

  27 de febrer AVV del Riu (C/ Lluís Companys, núm 9) a les 19:00h

  12 de març AVV de Singuerlín (l'Avinguda Catalunya, núm 41), a les 19:00h

  Finalment, el 2 de març la plataforma ha convidat a un dels gabinets d'advocats amb els que està treballant per explicar quins són els mètodes i les mesures legals per a poder recuperar els estalvis dipositats pels afectats. Aquesta trobada serà el 2 de març a partir de les 10:00 hores, en un espai de la ciutat de Santa Coloma encara per determinar.