Festival defensiu de la U19 contra Argentina (51-75)

0
    33

30/06/2015 – La selecció espanyola i Xabi López es classifiquen pels vuitens de final del Mundial exhibint-se davant el combinat albiceleste.

Espanya viuria uns primers minuts de partit totalment plàcids, fent efectiva des de l’inici una sensació de superioritat escandalosa. Des de la defensa, la U19 aconseguiria anul·lar totalment els atacs d’una Argentina erràtica en la passada.

Jugant fàcil en atac, el combinat de Joaquín Prado sabria trobar bones situacions de tir pels seus exteriors, fet que permetria a la selecció espanyola agafar avantatge ràpidament.

Els triples de Francis Alonso i les faltes buscades per Marc Garcia forçarien el primer temps mort albiceleste (3-14), però Sebas Ginobili no podria reactivar als seus homes. El treball defensiu de la U19 al llarg de tot el primer període seria impecable, aconseguint tancar els deu minuts d’inici amb el partit totalment sota control (3-22).

Després d’un primer quart molt plàcid, Xabi López gaudiria dels seus primers minuts del duel. Argentina podria trencar un parcial acumulat de 0 a 14 (4-27), però Espanya tornaria a agafar el control amb un 0 a 7 just a continuació (4-30).

Abans del descans, Xabi López podria sumar-se a l’ofensiva de la U19 des del tir lliure (6-35), aportant el seu particular granet de sorra per fer encara més gran un avantatge que seria definitiu al final del segon acte (12-42). Controlant totalment el rebot als dos cantons de la pista, la selecció espanyola marxaria al vestidor amb mig triomf assegurat.

La segona meitat seria un pur tràmit, amb Espanya seguint treballant per mantenir el seu avantatge. La U19 no cediria ni un centímetre durant el tercer quart (29-59) i finalment s’acabaria imposant per una diferència de 24 punts (51-75).

En el seu tercer partit al Mundial de Creta, Xabi López no tindria el seu millor dia en atac. L’escorta basc tancaria el duel amb 6 punts (1/5 en tirs), 5 rebots i 3 assistències en 15 minuts. La U19 disputarà demà els vuitens de final contra un rival encara per determinar. Croàcia, Egipte o Iran són els candidats.