FIATC Joventut i Movistar Estudiantes lluitaran junts

  0
  53
  CThP-wmWoAAwh67.jpg

  11/11/2015 – Els dos principals referents del bàsquet formatiu espanyol presenten la Fundación Cantera-Fundació Planter a Madrid.

   

  L’hotel InterContinental de la capital de l’Estat ha acollit durant la matinal d’avui un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press que ha servit per presentar la iniciativa impulsada pel Movistar Estudiantes i el FIATC Joventut per protegir el seu model de formació.

   

  La Fundación Cantera-Fundació Planter neix amb l’objectiu de preservar la naturalesa de dos dels clubs amb més història del bàsquet nacional: l’aposta pel planter.

   

  Acompanyats pel secretari d’Estat per l’esport, Miguel Cardenal, els presidents de la Penya i l’Estu, Jordi Villacampa i Fernando Galindo, han pogut explicar a tots els assistents les línies bàsiques del projecte. Abans, però, Cardenal ha pres la paraula per defensar la fundació creada pels dos clubs.

   

  “El FIATC Joventut és un club amb una història increïble i el Movistar Estudiantes ha integrat de forma exemplar l’educació i l’esport”, argumentava el secretari d’Estat per l’esport. Segons Cardenal, ambdues entitats esportives “són històrics que aposten per la formació” i la fundació que han creat “no és nostàlgia, sinó un projecte innovador”.

   

  La Fundación Cantera-Fundació Planter vol aprofitar el pas endavant efectuat pel CSD a l’hora de promocionar l’esport base. En aquest sentit, dins de la Llei de Pressupostos Generals pel 2016 s’ha creat un pla denominat ‘Plan 2020 de apoyo al deporte de base’, el qual ha estat dotat de la condició d’excepcional interès públic.

   

  En el marc d’aquesta legislació, totes les aportacions privades que s’efectuïn per donar suport i promocionar l’esport de formació es podran beneficiar d’un 90% de desgravació fiscal. En conseqüència, com més recursos inverteixin i desgravin les empreses privades, més s’ajudarà a fomentar l’esport de base.

   

  “La proposta es va fer pensant en clubs com el Movistar Estudiantes i el FIATC Joventut”, relatava Miguel Cardenal durant l’esmorzar esportiu organitzat per Europa Press.

   

  Presidents units per la causa

   

  Amb els seus respectius discursos, Jordi Villacampa i Fernando Galindo deixarien clar que tant la Penya com l’Estu creuen molt en els beneficis que els pot aportar la fundació. El partit de Lliga Endesa que aquest diumenge disputaran els dos clubs al Palacio de los Deportes (18:30h) servirà per acabar de presentar un projecte que tindrà la seva seu a Magariños.

   

  Villacampa recordaria a tots els presents que el Joventut va ser el primer “equip de bàsquet espanyol que es va proclamar campió d’Europa” i faria referència a la condició de “club simpàtic” que tenen Penya i Estu.

   

  Malgrat haver tingut “la temptació de tancar el planter”, el president del FIATC Joventut és conscient que aquesta decisió “seria un error” greu i és per això que s’ha optat per crear un front comú amb el Movistar. “Ens hem d’apartar del tema polític. Nosaltres som catalans i ells madrilenys i no passa res” declarava el màxim mandatari verd-i-negre.

   

  Fernando Galindo, per la seva part, defensaria la tasca executada pels dos clubs a l’hora de nodrir les diferents plantilles de la selecció espanyola. “Els planters de l’Estudiantes i la Penya han aportat el 40 per cent dels jugadors de la història de la selecció”, recordava en primer lloc. 

   

  “Nosaltres sabem que quasi tots els joves que formem no arribaran a ser professionals, però els seguim formant”, afegiria després el president col·legial. Segons Galindo, la fundació “no només treballarà a Madrid i Catalunya, sinó que sortirà fora”.