Finalitza la Fase 3 i passem a la “nova normalitat”

  0
  43

  El president de la Generalitat, Quim Torra, ha signat aquest 18 de juny el decret que regula el pas de Catalunya a l’anomenada nova normalitat o fase de represa, que, en definitiva, és l’estadi posterior a la fase 3, en què les regions sanitàries de Barcelona i Lleida només han estat unes hores. En deixar enrere la fase 2, el govern català ha recuperat totes les competències i el Procicat ha fixat el nou model de gestió. La voluntat és simplificar les normes, mantenint-hi al centre la distància, la higiene i l’ús de mascaretes, i preparar-se per si es produeix algun rebrot de coronavirus.

  En què consisteix aquesta nova normalitat?

  No hi ha cap restricció de mobilitat dins del territori català. Quan s’acabi l’estat d’alarma, el 21 de juny, també es permetrà la lliure circulació entre comunitats autònomes.

  Per altra banda, es poden fer reunions, preferentment entre persones que mantenen contacte proper, sempre que no se superin els aforaments, no es generin aglomeracions i es respectin les normes de protecció individual. També està permesa la pràctica esportiva no professional en els mateixos termes.

  La distància de seguretat continua sent obligatòria, com també ho és l’ús de mascareta per a persones de sis anys en endavant en espais tancats i quan no es pugui mantenir la distància de seguretat d’un metre i mig. Aquesta és obligatòria també en tots els mitjans de transport. L’excepció per a aquesta norma són les persones que presenten patologies respiratòries que es puguin veure afectades per l’ús de la mascareta, o bé que presentin alteracions de conducta que faci inviable dur-la.

  El decret de la Generalitat no marca percentatges d’aforaments, sinó que s’estableix un criteri general per a tots els sectors. En espais tancats, hi podrà haver un màxim de 1.000 persones, una xifra que es podrà elevar fins a 2.000 quan s’asseguin en seients preassignats. En espais oberts, hi podrà haver un màxim de 2.000 persones que podran créixer fins a 3.000 si hi ha seients preassignats.

  En quant a establiments i locals, independentment de la finalitat o servei que prestin, hauran de mantenir un aforament màxim del 50 % a l’interior. En espais a l’aire lliure s’eleva al 75 %.

  La darrera novetat d’aquest final de fase és l’obertura de parcs infantils.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí