Forta topada entre el Badalona i l’ajuntament

  0
  52d841b9-0f54-4c1a-a9ca-e7c0a6f67db8.jpg

  17/03/2016 – El nou estadi municipal no s'acabarà de construir abans del començament de la pròxima temporada, sinó a final d'any o a principi de 2017. L'ajuntament, per boca de la regidora d'Esports, Maria Gallardo, ho va comunicar oficialment al Badalona aquest dimarts, argumentant que la construcció de la visera provocaria un retard d'entre quatre i cinc mesos en el final de les obres. 

   

  El nou estadi municipal no s'acabarà de construir abans del començament de la pròxima temporada, sinó a final d'any o a principi de 2017. L'ajuntament, per boca de la regidora d'Esports, Maria Gallardo, ho va comunicar oficialment al Badalona aquest dimarts, argumentant que la construcció de la visera provocaria un retard d'entre quatre i cinc mesos en el final de les obres. Aquest nou termini trasbalsaria de manera important els plans del club, que hauria d'allargar la seva estada en el modest camp de Montigalà i es veuria afectat en la planificació econòmica i esportiva del curs 2016/17. El preu dels abonaments, la publicitat estàtica i, fins i tot, la incorporació i la renovació de futbolistes estan directament lligats al fet que el Badalona pugui començar la pròxima temporada en la nova instal·lació.
  Tot i que va ser aprovada en el Ple municipal del passat 26 de gener, la visera del nou estadi de Badalona no ha estat licitada encara perquè des de l'ajuntament no s'ha fet la comanda corresponent a Engestur, l'empresa pública que s'ha d'encarregar de fer-ho.
  Un segon motiu de conflicte alimenta les diferències entre l'ajuntament badaloní i el club de futbol que porta el nom de la ciutat: el deute que hi ha amb l'empresa que s'encarrega de la instal·lació de la graderia provisional de mecano tub que hi ha al camp de Montigalà, on ara juga els seus partits el Badalona. Des del consistori s'assegura que han satisfet el pagament, mentre que el club sosté tot el contrari. L'ajuntament, “ha retornat al club els diners que va avançar per poder col·locar les grades provisionals i li ha abonat la subvenció acordada en el Ple”, assegura Maria Gallardo en una nota de premsa que es va fer pública aquest dimecres. Segons el club, l'impagament podria provocar que la graderia fos desinstal·lada i que el Badalona jugués els últims partits d'aquesta temporada a casa, contra el Barcelona B i l'Atlètic Balears, incomplint la normativa de la federació.
  La junta directiva del Badalona, que es va reunir amb caràcter excepcional dimarts passat, va acordar la convocatòria d'una assemblea extraordinària de socis, així com l'enviament a l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, d'una reclamació per tots els greuges que el club considera que pateix. Per altra banda, el president, Miguel Ángel Sánchez, no descarta la possibilitat d'emprendre accions legals.