Franc Garcia lidera l’Ademar a La Plana i Álvaro López agreuja la crisi del Santa Coloma

0
    39
    Flash bdn

De Ventafocs del grup C-A, a equip revelació. Aquesta està sent la transformació i metamorfoso de l’Ademar en el seu debut a liga EBA. El conjunt de Lluís García va tornar a demostrar que el seu gran inici no és cap casualitat, ni correspon a un ‘rookie’ de la categoria. Tal com va succeir fa dues setmanes a La Plana, els badalonins van tornar a fer un pas endavant al segon equador de partit, per imposar-se al Boet Mataró (77-66) i sumar la tercera victòria de la temporada. Franc Garcia, amb 17 punts i 5 rebots, va ser el jugador més ben valorat (21).

Per la seva part, el Fruits Secs Corbera Badalonès va caure al Josep Mora de Mataró tot i iniciar el matx amb un gran primer quart (12-20). Els mataronins van liderar el marcador a partir del segon període amb una gran actuació defensiva i ofensiva, clau per a la victòria groga (62-58). Sabariego va protagonitzar el seu primer doble – doble amb la samarreta vermella: 13 punts i 13 rebots.

Dissabte a les 20h, el Roser visitarà La Plana per enfrontar-se al Badalonès i l’Ademar viatjarà – també dissabte – fins a Igualada (19.45h).

El Sant Josep es consolida al play-off
    A Copa Catalunya, el COALCI CB Sant Josep va tornar a treure profit del factor pista per sumar la segona victòria del curs al centre parroquial davant un Santa Coloma estabornit, amb dues desfetes inicials. Álvaro López, amb 17 punts, va liderar els de Carles Espona cap a la victòria (63-57). Els 21 punts del segon quart i un +12 al descans va obrir la veda cap al triomf.

Al pol oposat, el Cotonifici Círcol Catòlic segueix sense trobar el camí del triomf i acumula un parcial de triomfs/derrotes de 0-3, posicionant-se a la cua de la taula. L’enfrontament contra el Mollet B al Vallés no era el desplaçament més òptim per endreçar el rumb, i el nou líder del grup 1 de Copa va aniquilar l’equip d’Óscar Gallifa des del perímetre, amb 9 triples i una mitjana molt propera als 25 punts per quart. Els 17 punts de Quim Forteza no van ser suficients per poder anivellar el partit (97-79).
    Diumenge a les 16h es presenta una nova oportunitat a La Plana per aixecar el vol amb la visita del CEB Girona. El Sant Josep visitarà l’Horta en la jornada de dissabte (19:30h).

A Primera Catalana, Minguella i Cultural segueixen avançant de la mà pel grup 1 de la categoria. Tant el conjunt de Juli Jiménez com el de Jaume Gabaldà acumulen un parcial de 2-1. Els de Casagemes van caure a Palamós (77-56) i la ‘Cultu’ va superar l’Arbúcies a domicili (71-76).
    A partir de Segona Catalana, cara i creu per als conjunts badalonins. La Llefià va superar el Masnou B (80-86) i la Minguella B va caure a Argentona (63-61). Més notòria va concloure la jornada a Tercera, amb victòries d’Ademar B, Sant Andreu Natzaret i Bufalà.

El Joventut Femení va per feina
    Sense donar cap opció de victòria, el Joventut Femení de Xavi Duatis va vèncer el Granollers a La Plana (59-31). Un parcial de 15-2 va estabornir les el Vallés i el tercer triomf de la temporada es va convertir en una plàcida victòria per mantenir-se entre les posicions capdavanteres. També al grup 1 de Primera, el Sant Andreu Natzaret va claudicar a Països Catalans davant un Tordera encara invicte. Tot i mantenir -se el partit igualat, les visitants van trencar el matx al darrer període.

A Segona Catalana, la UB Llefià va vèncer el Can Parellada egarenc amb un molt bon partit durant els 40 minuts (80-49) i la Minguella va doblegar el Sant Nicolau B a Casagemes (70-37). El Círcol va caure a Sant Gervasi (75-59).

Un ple de victòries trobem a Tercera, amb triomfs de Sant Josep (65-43, vs Pallejà) – encara invicte -, Minguella B (38-37 davant Claret) i Llefià B (65-40 versus Nou Esplugues).