Garcia Albiol treu pit i anuncia la disponibilitat de més pisos de lloguer social

  0
  Pisos de lloguer.JPG

  26/03/2013 – Després de l'aparent trencament de les negociacions per la moció de censura, el batlle 'popular' comença la setmana amb optimisme i bones notícies: 23 pisos més per llogar a preus assequibles; aquest cop, buits.

  Dos dies després de l’ensorrament de les converses entre els grups de l’oposició per pactar una moció de censura, l’alcalde Xavier Garcia Albiol va sortir ahir a la palestra amb energies renovades, atés que ja no corre el perill imminent de ser destronat. El batlle badaloní va anunciar nous acords de col·laboració als que s’ha arribat amb dues entitats bancàries, Catalunya Banc i Bankia, per augmentar la borsa de pisos de lloguer a preus assequibles de la qual disposa la Corporació Municipal.

   

  Es tracta de 23 vivendes buides -12 de Catalunya Banc i 11 de Bankia-, de dues i tres habitacions, amb superfícies d’entre 50 i 80 metres quadrats, aproximadament, que es llogaran a un preu d’entre 140 i 200 euros. Aquests habitatges es troben situats als barris de La Salut, Sant Crist, Llefià i Sant Roc. Alguns d’ells pertanyen al grup de pisos que l’Ajuntament havia desocupat i havia tancat amb planxes metàl·liques per evitar que es tornessin a ocupar il·legalment.

   

  Els 23 nous habitatges s’afegeixen als altres 21 que l’Ajuntament de Badalona ha lliurat en aquest últim any. Tenint en compte que l’experiència del primer conveni va acabar passant factura, el govern local s’ha curat en salut i només gestionarà, aquest cop, pisos buits. Segons declarava ahir l’alcalde Albiol, a totes les famílies que no van poder entrar a viure en la primera fornada d’habitatges adjudicats de Catalunya Caixa, perquè estaven ocupats il·legalment, ja se’ls hi ha ofert una solució.

   

  Seran els Serveis Socials qui proposaran els potencials arrendataris i revisaran la documentació que aquests hagin d’aportar per a la signatura del contracte. La relació legal s’establirà entre les entitats bancàries i els arrendataris, els quals hauran d’abonar l’import del lloguer al banc. Prioritàriament, els destinataris d’aquests habitatges seran famílies de Badalona amb pocs recursos i amb necessitats immediates de disposar d’un pis en condicions de lloguer social. Els criteris de selecció seran “estrictament tècnics” i s’exposaran al Consell de l’Habitatge que l’alcalde té previst convocar quan el procés finalitzi.

   

  Encara que fa uns dies el cap del govern ‘popular’ anunciava als mitjans públics locals que Badalona podria gestionar més pisos de lloguer social si la moció de censura no tirava endavant, ahir Albiol va negar cap relació entre el trencament de les negociacions de divendres i l’anunci dels nous acords amb Catalunya Banc i Bankia. “Aquests acords no es fan d’un dia per l’altre i els acabem de tancar d’última hora”.