Gegants i capgrossos de Badalona fan pinya a la Rambla

  0
  65
  gegants.jpg

  15/10/2016 – Les colles de la ciutat celebren la 5a trobada gegantera amb un programa ple d'activitats.

  Aquest dissabte 15 d’octubre 25 gegants i més d’una vintena de capgrossos es trobaran a la Rambla, a l’alçada de Roca i Pi, per celebrar la cinquena Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona. Aquesta festa va néixer l’any 2012 amb la intenció d’agrupar tots els capgrossos i els gegants que hi ha a la ciutat. Aprofitant l’avinentesa, és una oportunitat única per establir lligams entre les colles de les escoles i d’altres entitats.

   

  A les 11 h. l’acte d’inauguració donarà el tret de sortida a la Fira. Durant el matí hi haurà tallers de dibuix i de construcció de capgrossos, entre d’altres, per als nens i nenes. A les 13 h. els músics de les diverses colles oferiran un concert al Racó d’en Gual. A les 17 h. una cercavila recorrerà la plaça de la Vila, els carrers de Mar, Soledat, Lleó, Pietat, Canonge Baranera i Sant Francesc d'Assís fins arribar a la Rambla. Un cop allà, a les 17:45 h. es farà un taller de dansa i, per acabar, a les 18:30 h. tindrà lloc la mostra de balls de gegants.

   

  Prop d'una desena de grups geganters

   

  A més, al llarg de tot el dia hi haurà paradetes amb informació i marxandatge de les entitats i una exposició a l’aire lliure de les diverses figures festives. Enguany hi participaran els gegants i els capgrossos de la Ciutat, els de l'escola Mare de Déu de l'Assumpció, els de l'escola Lola Anglada, els de l'escola Ventós-Mir, els de l'escola Joan Coret, els dels Salesians, els de la Colla de Geganters de Badalona, els del barri de Pomar i els de l'escola Joan Maragall.