Gielo guia un nou triomf a casa (76-67)

0
    36

19/11/2017 –  El Divina Joventut continua fent-se fort a l'escalf de l'Olímpic  i amb un Tomasz Gielo estel•lar (21 punts) ha tombat el Gipuzkoa Basket per 76-67. Tercera victòria a la lliga per als badalonins, que arriben amb els deures fets a l'aturada de l'ACB per la primera finestra FIBA.

19/11/2017 –  El Divina Joventut continua fent-se fort a l’escalf de l’Olímpic i amb un Tomasz Gielo estel•lar (21 punts) ha tombat el Gipuzkoa Basket (76-67) per sumar la tercera victòria a la lliga. Els verd-i-negres, amb aquest triomf, arriben amb els deures fets a l’aturada de la competició per la primera finestra FIBA. Dues setmanes de tranquil•litat per seguir creixent tot i que amb absències, perquè Sergi Vidal i Xabi López-Arostegui marxen amb la selecció espanyola, Birgander ho fa amb Suècia, Gielo, amb Polònia, Neno Dimitrijevic, amb Macedònia, i Maalik Wayns, amb Bielorússia. La pista de l'Unicaja de Màlaga, el diumenge 3 de desembre, serà el següent compromís per a una Penya encara irregular però que a casa no està fallant.
    Tempesta perfecta
    L’inici dels verd-i-negres ha estat fulgurant. Als dos minuts Porfi Fisac ja ha hagut d’aturar el partit davant del xàfec que li estava caient (9-0). Una tempesta, però, que no ha minvat pas amb el temps mort dels guipuscoans. Ben al contrari. Intensos al darrere (un sòl bàsquet en contra en prop de 6 minuts) i inspirats en atac (57% en tirs de camp), els de Diego Ocampo han continuat enfilant les diferències fins als 17 punts, després d’un triple de Neno Dimitrijevic (25-8).
    La Penya, però, encara és com una muntanya russa. I entre el final del primer quart i l’inici del segon ha encaixat un parcial de 0-13 que ha tornat els guipuscoans a la vida (25-21). Bona part de culpa l’ha tingut la defensa en zona “match-up” ordenada per Porfi Fisac, que ha provocat un autèntic curtcircuit a l’atac verd-i-negre. Col•lapsat l’atac, la defensa també ha trontollat i els bascos han començat a fer estralls al pal baix. Un maldecap dins la pintura agreujat pels problemes en el rebot (12 a 26 rebots per als bascos al descans, amb 11 d’ofensius). L’entrada en escena d’un veterà il•lustre com Fede Van Lacke (8 punts en aquest període) també ha estat clau per confirmar definitivament la revifada visitant (40-36).
    Gielo, sempre oportú
    A la segona part la Penya ha aconseguit tallar la sagnia del rebot, però ha seguit tenint problemes al pal baix, on Agbelese (14 punts), Daniel Clark (14 i 12 rebots) i Henk Norel (10 i 9) han fet un estrip. La Penya ja no ha recuperat el ritme ofensiu dels primers deu minuts, però quan han anat maldades sempre ha trobat en Tomasz Gielo el seu salvavides. Amb 46-45, després d’un bàsquet de Chery, els triples del polonès i un 2+1 de Ventura han esvaït els primers fantasmes (57-51).
    El guió s’ha repetit en el darrer quart. Dani Pérez ha tornat a dur la inquietud a l’Olímpic (62-61), però de nou Gielo s’ha posat l’equip a l’esquena, aquest cop secundat per un Xabi López-Arostegui que segueix jugant-se sense por les pilotes importants. Un triple seu ha donat oxigen als verd-i-negres (68-61), però el Gipuzkoa encara no s’ha rendit, gràcies a Norel i Clark. Curiosament, però, ha estat Norel qui ha perdonat quan podia tornar a posar la por al cos als d'Ocampo, fallant dos tirs lliures amb 70-67 al marcador. En l’atac posterior la Penya ha esgotat la possessió, però Gielo, qui si no, ha encarrilat la victòria sobre la botzina (72-67). Un tap de Jordan i una pilota robada per Vidal, sempre decisiu en els moments de la veritat, han posat la rúbrica a un matí rodó de bàsquet, amb la presentació al descans de tots els equips de base del club verd-i-negre i la millor entrada de la temporada, 5.397 espectadors.