Govern i PSC aproven les noves ordenances de 2017

  0
  11
  ple ordenances.jpg

  11/10/2016 – El Ple debat la proposta inicial d'ordenances fiscals i preus públics, que de moment no ha rebut el suport de la resta de l'oposició, que van votar en contra.

  El Ple municipal ha aprovat en sessió extraordinària aquest dilluns la proposta inicial d'ordenances fiscals i preus públics per a 2017, que el govern ja havia negociat i pactat prèviament amb el PSC. Executiu i socialistes ja es van avenir a tirar endavant els impostos de 2016, i enguany han repetit la fòrmula, que, això sí, ha despertat les crítiques de la resta de l'oposició.

   

  C's, CiU i PP han reprovat que el govern de Dolors Sabater no hagi negociat ni contactat amb totes les forces abans de presentar la proposta inicial i han votat en contra. Les tres forces han coincidit en criticar alguns punts. El més destacat, la pujada de la tarifa de la grua i de la zona blava de la ciutat. També posen en dubte si la modificació de l'IBI, amb un augment de l'impost per a les grans superfícies i una rebaixa als petits i mitjans comerços, repercutirà realmente de forma positiva en l'activitat econòmica.

   

  El regidor d'Hisenda, Jose Téllez, admet que el govern ha accelerat més enguany per aprovar les ordenances i que per això ha anat directament a buscar la complicitat del PSC. No obstant, recorda, ara s'obre un període d'al·legacions de 30 dies en els quals els podran dialogar les propostes de tothom.

   

  Pel que fa a l'augment de la tasa de grua, el regidor d'Espai Públic, Francesc Duran, apunta que es tracta d'una actualització per aconseguir que el servei no sigui deficitari. Quant a la zona blava, subartlla que l'augment és de 7 cèntims l'hora, i que s'incrementa després de tres anys de congelació per posar el preu a l'alçada de la resta de municipis. Tot i així, destaca Duran, continuen sent les tarifes més baixes de totes les localitats de l'entorn.

   

  Aprovació quasi unànime de la nova ordenança de pisos buits

   

  A més de la proposta inicial de les ordenances, el Ple va debatre l'avantprojecte d'ordenança sobre pisos desocupats al municipi, a la que està vinculada la nova taxa de pisos buits. El regidor d'Urbanisme, Oriol Lladó, va recordar que es tracta d'un pla elaborat en una comissió especial amb tots els grups, que han pogut realitzar les seves aportacions, i que també va ser aprovat pel Consell de l'Habitatge.

   

  La iniciativa va ser aprovada de manera unànime a excepció de Ciutadans, que es va abstenir i va posar en dubte que sigui una mesura efectiva. La resta de formacions, tot i donar suport, van experssar també la seva inquietud per saber de quina forma es podrà desenvolupar aquest pla per detectar i fer aflorar més de 1.000 habitatges buits de grans tenidors, ja que, avancen, suposarà un nivell de feina i de recursos humans molt important.