Govern, PP i PSC aborden la petició d’escales mecàniques de Llefià amb els veïns

  0
  alberto llanas.jpg

  20/10/2015 – Casualitat o no, l'equip de govern i els dos principals partits de l'oposició s'han reunit amb representants veïnals i els han mostrat el seu suport.

  Cinc setmanes després que els veïns organitzessin a Llefià una concentració per reclamar les escales mecàniques del passatge Alberto Llanas, a la que van acudir representants de totes les forces de la ciutat, mitja política local s’ha tornat a posar amb el tema. Casualitat o no, aquest dilluns han fet referència i donat suport a la reivindicació veïnal tant l’equip de govern (Guanyem, ERC i ICV-EUiA) com PP i PSC.

   

  L’alcaldessa Dolors Sabater i el primer tinent d’alcadia, Oriol Lladó, s’han reunit aquesta tarda amb representants veïnals i de la FAVB per parlar de les millores de la mobilitat i l’accessibilitat al barri i trobar una solució definitiva a una necessitat que la ciutat arrossega des de fa temps. Sabater ha afirmat que “el Govern s’ha trobat la carpeta del projecte de Llefià buida de contingut”, i lamenta “la utilització electoral que el Partit Popular ha fet d’aquest tema fent promeses sense cap projecte real per al barri”.

   

  L’alcaldessa de la ciutat ha destacat dos tipus d’intervencions prioritàries a la part alta de la ciutat com són “els espais on hi hagi pendents pronunciades i on els carrers tenen escales i hi transita molta gent”. Ha apuntat, a més, que la necessitat s’accentua a àrees altes, com ara Llefià, i que es vol comptar amb veïns i entitats per concretar les intervencions.

   

  Sabater ha declarat que ja tenen el compromís de la Diputació de Barcelona d’ajudar a l’Ajuntament a realitzar un estudi d’accessibilitat a la ciutat, i especialment als barris de la zona alta. L’alcaldessa badalonina ha informat també que es “treballa amb la voluntat que els pressupostos de 2016 puguin contemplar partides per començar a fer possibles aquestes accions”.

   

  PP i PSC també es reuneixen amb els veïns i donen suport

  El PSC s’havia reunit unes hores abans amb veïns de Llefià i La Salut alta per manifestar el seu suport a la reivindicació del barri: “Les escales mecàniques són una reivindicació veïnal justa, que vertebra i uneix dos barris, i que millora la mobilitat i accessibilitat”, ha apuntat el primer secretari socialista, Àlex Pastor. “Les escales mecàniques són una proposta que els socialistes portàvem al nostre programa electoral, i defensarem la seva instal·lació o qualsevol alternativa d’acord amb l’opinió dels veïns” ha recordat Pastor.

   

  El darrer torn de la tarda ha estat per al PP. Xavier Garcia Albiol ha tornat als carrers després de setmanes bolcat amb la campanya del 27S i ha protagonitzat una trobada a peu de carrer al carrer Juan Valera, frontera entre Llefià i La Salut, per mostrar també el seu recolzament a les peticions veïnals. Albiol ja va presentar un projecte de rampes mecàniques al propi carrer Juan Valera que va despertar dubtes i que la pròpia associació de veïns, de Gran-Sol Sant Joan de Llefià, no veia factible. En qualsevol cas, dóna tot el seu suport als ciutadans i la seva reclamació i des del PP treuen pit tot recordant que van ser el primer govern en instal·lar unes rampes, a Sant Crist.