Guanyem no vol un govern “independentista”, però sí sensible al dret a decidir

  0
  IMG_1896.JPG

  10/06/2015 – El PSC confirma que el seu compromís continua sent fer alcaldessa Dolors Sabater i caldrà veure, aquests dies, si entren o no al govern.

  Durant el passat cap de setmana, la discussió de l’encaix del procés sobiranista de Catalunya a les negociacions a quatre bandes entre Guanyem, PSC, ERC i ICV-EUiA va refredar l’estat d’un possible pacte de govern i els socialistes van obrir dilluns, en declaracions a diversos mitjans de comunicació i en una entrevista en exclusiva al Diari de Badalona, l’escenari d’un possible diàleg amb el PP si Garcia Albiol renunciava a ser el candidat del partit. Com a resposta, Guanyem va sortir ahir al pas per intentar temperar els ànims i va assegurar que no pretenen construir “un govern independentista” i que la prioritat segueix sent un “acord programàtic” amb l’atenció a “l’emergència social i una Badalona cohesionada” com a prioritats. No obstant, sí apunten que no volen “un govern immòbil i insensible amb el procés que viu el país” i creuen que el nou executiu sí hauria de posicionar-se a favor del dret a decidir, en tant que estarà integrat per partits i persones de postura independentista i federalista.

   

  El PSC confirma el suport a Dolors Sabater

   

  Els socialistes, després de veure que Xavier Garcia Albiol considera “inassumible” deixar el lideratge del PP a Badalona, l’escenari continua sent el de suport a la candidata de Guanyem, Dolors Sabater, per tirar endavant el seu compromís de fer fora l’actual batlle en funcions. Falta per veure, no obstant, si, aquests dies, les negociacions s’encaminen a un govern a quatre, amb el PSC com a company de viatge, o només entre Guanyem, ERC i ICV-EUiA, amb els socialistes a l’oposició. Tot i que Guanyem ha matisat que no vol un “govern independentista”, però sí a favor del dret a decidir, fonts del PSC han indicat que la qüestió important no és si estar al costat de la independència, del federalisme o a mig camí, sinó assegurar un govern estable d’esquerres amb prioritat en polítiques socials, renovació i participació, punts on troben acord pràcticament total. Divendres, el PSC reunirà la seva assemblea per decidir quin camí prendre.