Huracà verd-i-negre (84-56)

0
    33

15/04/2018 – El Divina Joventut ha passat per damunt del RETAbet Bilbao (84-56) i no només ha sumat la tercera victòria en els darrers quatre partits, sinó que ha capgirat un “basket-average" (-25 del partit a Miribilla) que semblava impossible. Laprovittola, estel·lar (31 de valoració).

15/04/2018 –  La Penya l'ha feta grossa a l’Olímpic. El Divina Joventut ha passat per damunt del RETAbet Bilbao (84-56) i no només ha sumat la tercera victòria en els darrers quatre partits, sinó que ha capgirat un “basket-average" (-25 del partit a Miribilla) que semblava impossible. Un resultat que treu els de Carles Duran de la última plaça de l’ACB, gràcies també a la derrota del Betis amb el Burgos (96-101), i que els situa a una sola victòria de la salvació. Queden sis finals i tot està encara per fer, però les sensacions no tenen res a veure amb les de fa uns mesos. La Penya ha recuperat l’alegria i l’autoconfiança i així tot és possible.
    Nico Laprovittola ha marxat de l’Olímpic entre crits d'MVP, MVP. L’argentí segueix enlluernant i ha signat una segona part absolutament magistral. I això que no havia començat el partit gaire entonat. En el moment de la veritat, però, s’ha tornat a posar l’equip a l’esquena per acabar establint el seu sostre de valoració (31), amb 22 punts i 10 assistències. Tomasz Gielo (18 punts), que torna a ser el de principi de curs, també ha estat dels destacats, en un equip on moltes peces estan fent passes endavant. I es nota.
    Albert Ventura, titular després de no jugar ni un minut a la pista del Madrid, ha estat l’encarregat de desactivar Lucio Redivo, que venia de clavar-li 31 punts a l’Herbalife Gran Canària. I ho ha aconseguit amb escreix, perquè l’talo-argentí s’ha descentrat d’inici i ja no ha aparegut (5 punts i 2/9 en tirs de camp). El capità, a més, ha marcat el to defensiu d’una Penya que ha sortit a per totes i que no només ha desactivat Redivo, sinó a tot el Bilbao. Els de Mrsic han tancat el primer quart (14-4) amb només dos bàsquets en joc (2/16 tirs de camp) i un -3 de valoració global. Laprovittola no començava encertat de cara a cistella, però Gielo i Conger (12 punts entre els dos) estiraven del carro en atac.
    El segon quart ha confirmat l’hegemonia d’una Penya llançada, que a ritme de triples (8/14) s’ha enfilat fins als 21 punts de diferència (37-16). Només uns minuts finals d’indecisió, per un canvi defensiu dels bascos, i els problemes per tancar el rebot defensiu (el Bilbao n'ha capturat 17), han despertat els visitants (37-24).
    El moment de dubte ha continuat en la represa i cinc punts seguits d’Hervelle han encès momentàniament les alarmes (41-33). La resposta de l’equip, però, ha estat espectacular. A l’aixopluc d’un Olímpic sempre al costat dels seus, els de Carles Duran han fulminat el matx amb un parcial de 16-0 (57-33). El Bilbao, totalment destarotat, ho ha fiat tot a les accions al pal baix d'Àlex Mumbrú (14 punts), homenatjat al principi del partit en l'any de la seva retirada. L'amor propi d’un altre verd-i-negre, Pere Tomàs (12), també ha aparegut, però la resta de l’equip basc ha presentat una dimissió absolutament incomprensible tenint en compte el que hi ha en joc. Amb el rival entregat, la Penya ha ensumat sang i ha vist clar que el "basket-average” també era possible. I s’hi ha llançat de cap amb un Nico Laprovittola estel·lar.