ICV-EUiA insta Generalitat i Ajuntament a esclarir la causa de la brutícia a la platja

  0
  31

  31/07/2013 – La coalició i les entitats veïnals de la ciutat demanen solucions immediates; des del govern mantenen que l'origen dels sòlids no és Badalona i que estan augmentat tots els sistemes de neteja.

  El drama de la brutícia de les platges de Badalona continua disgustant banyistes i ciutadania, que porten pràcticament un mes soportant una situació inusual i, el que és pitjor, encara sense explicació. Ahir el grup municipal d’ICV-EUiA va tornar a denunciar la situació a la mateixa sorra de la platja del Coco, juntament amb el diputat al Parlament David Companyon i representants de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB).

   

  El president ecosocialista badaloní, Carles Sagués, considera que la platja és un dels espais de lleure que queden a Badalona i s’ha de mantenir. Sagués critica que ningú, ni CiU des de la Generalitat ni el PP des de l’Ajuntament donin la cara i afrontin un problema que porta un mes afectant molt negativament tota la ciutat.

   

  El diputat d’ICV-EUiA David Companyon va explicar que el grup parlamentari ja ha presentat dues preguntes al govern català per instar la Generalitat a donar un resposta clara sobre la causa o causes del problema i les mesures a prendre.

   

  El president de la FAVB, Manolo López, així com tots els representants de les entitats veïnals costaneres, creuen que és una vergonya haver d’aguantar una situació que no es vivia des de fa anys, que les queixes dels veïns són constants i que el govern municipal ha d’actuar d’immediat o ens veurem a finals d’estiu sense haver pal·liat res.

   

  Des de la regidoria de Medi Ambient expliquen que els esforços locals de neteja de l’aigua s’han augmentat i l’horari de l’embarcació Pelican, encarregada de recollir els sòlids flotants, és major. La regidora Sònia Egea afirma que la brutícia no depèn del color polític, i que si ve del Maresme és impossible controlar-la. Egea admet que els episodis de restes a l’aigua estan sent més constants enguany, però ni l’Associació Catalana de l’Aigua  ni l’Àrea Metropolitana de Barcelona donen resposta a aquest fet. El que donen per segur, diu la titular de Medi Ambient, és que el problema no té el seu origen a Badalona: “El manteniment de les nostres instal·lacions és constant i tampoc hem patit grans pluges durant molts dies. Si fem esforços econòmics i de recursos per mantenir allò que les institucions supramunicipals estan descuidant, però a d’altres municipis no es fa, podem acabar rebent les conseqüències”, conclou Egea.