ICV-EUiA reclama els laterals de la C-31 en les seves esmenes als comptes catalans

  0
  49
  acto ICV cc laslut 040 - copia.JPG

  05/12/2013 – Els ecosocialistes presentaran una desena d'esmenes als pressupostos de la Generalitat; també aquesta setmana, el diputat Joan Coscubiela ha estat a La Salut defensant les pensions.

  ICV-EUiA creu que els nous pressupostos de la Generalitat tenen mancances pel que fa a Badalona i presentarà 10 esmenes per cobrir les inversions  prioritàries a nivell local.

   

  Les propostes són ampliacions, millores i construccions de centres educatius (Badalona Port, Baldiri Reixac, Montigalà, Ventura Gassol i Ventós Mir), que en algun cas ja havien estat pressupostats en anteriors legislatures; prolongació de la xarxa de metro; desencallar el Museu del Còmic; els Plans socioeducatius de dinamització; la construcció del CAP de Sant Crist;  i el lateral de l’autopista entre l’Avda Martí Pujol i la Riera de Sant Joan.

   

  Per al president del grup municipal, Carles Sagués, “algunes d’aquestes demandes ja es consideren històriques. Tots els consellers de territori, des de Felip Puig fins a Recoder, s’han compromès a desenvolupar l’obra del lateral de l’autopista, el CAP de Sant Crist o l’Institut Ventura Gassol. D’altres són més noves, però no per això menys importants.”

   

  Els ecosocialistes van presentar les esmenes a Coll i Pujol amb la presència dels diputats Josep Vendrell i David Companyon i els regidors i regidora d’ICV-EUiA a Badalona.  

   

  El diputat Joan Coscubiela defensa les pensions a Badalona

  Amb el Centre Cívic de La Salut ple, el diputat al Congrés Joan Coscubiela va advertir que darrera de la contrareforma de les pensions hi ha la voluntat última de privatitzar-les, “perquè bancs i empreses del sector s’enriqueixin a càrrec dels  estalvis de la població”. També va alertar que “en aquest país la gent té molt poca capacitat d’estalvi, i s’ha vist com ens hem hagut d’endeutar per pagar coses tant bàsiques com l’habitatge.

   

   A l’acte també va destacar la intervenció del diputat d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya David Companyon. Segons va explicar, el sistema de pensions depèn de múltiples factors, però especialment del mercat laboral, que s’ha vist greument perjudicat per la Reforma Laboral. Companyon  denuncià que “partits com CiU o el PSOE no es poden queixar de la situació quan han estat còmplices d’aquestes reformes i polítiques d’austericidi”.