El Nadal arriba a Badalona

  0
  56
  arbre.JPG

  05/12/2013 – L’arbre gegant ja presideix la plaça de la Vila, els carrers de la ciutat s’omplen de llums i guariments nadalencs, la plaça de La Plana acull la tradicional fira de Nadal i no falten les campanyes de recollida de joguines i aliments.

  El divendres passat es va encendre el Nadal a Badalona. Diversos eixos comercials com el passeig de La Salut, el carrer Pérez Galdós i els carrers Prim, Guifré i Independència, a més de Via Augusta, rambla de Sant Joan i l’avinguda de Marqués de Sant Mori van encendre els seus llums decoratius.

      
  Dissabte van continuar els actes d’encesa amb l’arbre de Nadal de 10 metres d’alçada, que enguany llueix una nova guarnició i estarà instal·lat a la plaça de la Vila fins al 7 de gener. També, es van estrenar els llums de la façana de la casa de la Vila i els carrers dels comerciants del Badacentre.

    
  Aquest dissabte, 7 de desembre, a les 18 h, també es realitzarà un espectacle audiovisual  de 5 minuts de durada a la façana de la Casa de la Vila. A partir de llavors, es reproduiran passis cada 20 minuts fins a les 20.30 hores; es repetirà els dies 14 i 21 de desembre amb els mateixos horaris. 

   

  La Fira de Nadal, a la plaça de la Plana fins al 24 de desembre

   

  La Fira de Nadal de Badalona estarà instal·lada a la plaça de la Plana fins al 24 de desembre. Enguany ocupa uns 632 metres quadrats i compta amb 30 parades on es podran comprar, entre altres productes, les tradicionals figures del pessebre i els arbres de Nadal. El seu horari de funcionament serà de 9 a 22 hores.

   

  Durant tot el desembre, hi ha un tió gegant on poder dipositar aliments no periples pel Banc dels Aliments. El 8, 12 i 22, de 17 a 20 hores, hi haurà animació infantil, i el divendres, dia 22, també de 17 a 22 hores, es farà cagar el tió.

   

  D’altra banda, tots els caps de setmana del mes de desembre, inclòs el pont de la Constitució, la plaça de la Plana acollirà una Fira de productes agroalimentaris artesanals.

   

  Cap nen sense joguina, cap persona sense un somriure

   

  L’Ajuntament ha organitzat la campanya Nadal solidari. L’objectiu recollir joguines per a col·lectius desafavorits de la ciutat. Es pot participar en aquesta campanya a través d’una aportació econòmica a l’urna situada a la plaça de la Vila, o portant una joguina o aliments al mateix punt de recollida – a partir del proper dilluns-. També es poden entregar als centres cívics des del passat dilluns.

   

  Mercat del Trasto, edició nadalenca

   

  El parc de les Muntanyetes, al barri de Montigalà, acollirà el dia 15 l’edició nadalenca del Mercat del Trasto, format per 225 parades.

   

  Aquesta cita dóna un protagonisme especial a les joguines i als objectes nadalencs, com per exemple elements de decoració. D’aquest mercat han quedat excloses les parades de roba, sabates, mobles i puericultura. També hi haurà una parada de Voluntaris Badalona per lliurer joguines noves per a la campanya solidària municipal. A més, tots els paradistes, i aquells que ho desitgin, donaran un quilo de menjar pel Banc d’Aliments.

   

   Els Reis Mags començaran a caminar la setmana vinent

   

  Per gaudir d’una altra de les tradicions locals d’aquesta època haurem d’esperar una mica més. Parlem del gran pessebre de la plaça de la Vila, que no s’inaugurarà fins al dia 13 de desembre, a les 19 hores. Enguany torna a ser obra de l’artista badalonina Carme Ayza i  representarà un poble de muntanya, amb unes mides de 4 x 4 metres. El pessebre restarà a la plaça de la Vila fins al dia 6 de gener.

   

  També el dia 13, la Sala El Refugi obrirà les seves portes als Reis d’Orient. Serà la data de la inauguració de la 15a Mostra de Pessebres, a càrrec dels Amics del Pessebre de Badalona.

   

  A aquests se’ls hi ha de sumar altres pessebres i mostres repartides arreu de la ciutat i organitzats per entitats veïnals, com ara la de l’Associació Amics de La Salut (a partir del 12 de desembre) o del Casal Cívic de Pomar, o les representacions vivents del Ramiro de Maetzu i la Rambla Floridablanca.