Impotència contra el líder

0
    26
    llefià j15.JPG

18/11/2016.- El Sant Andreu res va poder fer contra l’allau de joc d’un Tordera molt superior. A Segona, la Minguella es colíder i el Llefià guanya el derbi.

Tot i enfrontar-se primer i segon classificat de grup la diferència sobre la pista va ser molt gran i les badalonines no van poder competir en cap moment contra un Tordera amb 4 jugadores americanes i un equip amb experiència en categories superiors.

El líder arribava invicte i les seves intencions van quedar clares des del principi. Van imposar el seu joc basat en les individualitats, amb alts percentatges en llançaments i domini del rebot que els concedia cistelles fàcils al contraatac.

La superioritat física també va minvar la moral del Natzaret que es va veure superat, no només en el joc, si no també anímicament davant un rival molt superior y molt seriós a la pista.

A la segona part, les badalonines van sortir més concentrades i amb ganes de demostrar per què estan a la part alta. Fins i tot van guanyar el tercer quart davant un Tordera més relaxat després de l'exhibició del primer temps.

El 29-65 deixar clar el que va passar sobre el parquet. Però  després del cop, toca passar pàgina i centrar-se en una segona posició molt disputada amb 4 equips empatats. El proper dissabte visiten l’Ipsi.

A Segona, exhibició de la Minguella a Tordera en una pista on encara no havia pogut guanyar cap equip. En una primera part del manual, les blaves van anotar 53 punts, un tanteig poc habitual en basquet femení.

La Minguella estava molt endollada i tot li va sortir tot bé, amb un joc ràpid i alegre, molt encert, bona circulació de pilota i contraatacs. Un bàsquet espectacle que van premiar els aficionats aplaudint les jugadores camí de vestidors.

A la represa, el Tordera volia demostrar per què es un dels equips mé potents i van reduir la diferència fins als 15 punts. La Minguella va aguantar la reacció del rival i va seguir amb el control del partit, fins que dos triples de de Valls i Bonjorn van acabar de sentenciar i no van donar més opcions.

A més del sacrifici i l'esforç de tot l'equip van destacar el control de la pilota de Rueda aguantant la pressió del rival i Pons i Miguel lluitant amb pivots d'universitats americanes. Ara la Minguella empata a victòries amb el líder del grup 1 de Segona. La propera setmana, derbi a Casagemes, diumenge a les 17.45h contra el Llefià.

Precisament pel Llefià serà el segon derbi consecutiu després de guanyar aquesta setmana el Joventut Badalona Femení. Les verd i negres van estar més encertades al primer quart i davant els dubtes del Llefià en defensa, van acabar el primer parcial per davant al marcador, 15-25.

Al segon quart, les visitants seguien controlant el marcador però una reacció de les locals va reduir el desavantatge a tres punts. Els tirs lliures del Joventut els van donar una renda de 7 punts al descans, 34-40. El tercer quart va ser defensiu i, tot i la tasca d'Eli Barranco i els punts de Cristina Rubio (3 triples), les visitants seguien per davant al tercer quart, 45-48.

Però el parcial definitiu va ser pel Llefià, amb una gran defensa col.lectiva i 13 punts pràcticament consecutius de Nereida Fuentes (màxima anotadora amb 23). Les locals li van donar la volta al marcador a 5 minuts pel final i ja no van deixar la iniciativa fins el 70-64.

També jugarà dos derbis consecutius el Joventut Badalona Femení. Després del Llefià, dissabte a les 17.45h reben el Natzaret B, que ve de guanyar al líder, un Premià que tot just havia perdut un partit. Les badalonines van sortir molt nervioses, tot i ser un partit amb molt a guanyar i poc a perdre. La intenció era competir i sortir a guanyar tot i la dificultat del rival, però els dubtes defensius van aparèixer ja al primer parcial, 14-18.

Al segon, van poder minimitzar el seu atac però seguia el descontrol per part badalonina que va acabar amb moltes pilotes perdudes, ben aprofitades  pel Tordera. Tot i així, la diferència al descans era de només 5 punts, 25-30. A la represa i amb la lliçó apresa, van millorar les pilotes perdudes, la defensa i el ritme de joc i amb un parcial de 18-6 li van donar la volta al marcador, 48-42.

A l'últim quart, la diferència va arribar als 13 punts i van poder mantenir l'avantatge per no arribar a un final ajustat. El Natzaret va controlar el parcial definiu fins e 70-60. La victòria deixa el Sant Andreu consolidat a la part alta, a una victòria dels líders i amb molta moral per afrontar els partits que té per davant, començat pel derbi d’aquest dissabte.

El Badalonès res va poder fer a la pista d’un Canet que està lluitant per enganxar-se al grup capdavanter. Derrota 70-46. Diumenge a les 17.30h reben el Roses, un rival directe amb només una victòria més.