Indignació a les banquetes

  0
  51

  21/11/2014 Els entrenadors de bàsquet dirigiran els seus equips aquest cap de setmana després d’uns dies molt moguts, amb la indignació com a protagonista.

   

  La nova normativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya obliga a regularitzar les titulacions esportives des del 1999 fins el 2014 per accedir a un nou títol esportiu professional.

   

  Per fer-ho hi ha dues maneres: acreditant l’experiència laboral amb una entrevista o un reconeixement acadèmic. I si no, cursar les matèries que faltin per poder validar els seus coneixements.

   

  A més de l’afany recaptatori que implica la regularització, les conseqüències van més enllà.

   

  Aquest nou títol professionalitza la feina dels entrenadors, que molts fan com a hobby i dedicant part del seu temps lliure.

   

  La nova normativa implica un contracte de treball i una cotització a la Seguretat Social a càrrec dels clubs, sigui quina la dedicació o la retribució.

   

  Si  la situació no està regularitzada o en vies de regularització el proper 1 de gener s’exposen a una sanció, sempre i quan es denunciï la irregularitat.

   

  La indignació s’ha fet notar aquesta setmana a les xarxes socials i els clubs de Badalona ja s’han mobilitzat. El BBB ha convocat a una reunió a tots els clubs de Catalunya el proper dimarts, a les 20h del vespre a Ausiàs March.

   

  La intenció es copsar el sentiment de tots els clubs i establir les mesures de protesta a prendre, que passarien fins i tot per la suspensió d’una jornada de lliga.

   

  La paradoxa arriba fins el punt que un entrenador català amb el Curs d’Entrenador Nacional de la Federació Espanyola podria entrenar un equip ACB, però no un equip Pre-mini a Catalunya si no regularitza la seva situació.

   

  Per què això passa a Catalunya i no a altres comunitats és una altra de les queixes d'un col.lectiu que una vegada més es sent agredit.