Jarabe de Palo i El Barrio a unes Festes de Maig marcades pels 75 anys de la Cremada

  0
  cremada.JPG

  14/04/2015 – Els dos grups musicals seran dos dels principals reclams de les festes a nivell de concerts; diferents actes i activitats commemoraran els 75 anys de la Cremada del Dimoni.

  La Cremada del Dimoni, el dia 10 de maig, tornarà a ser l’acte central de les Festes de Maig de Badalona, el conjunt d’activitats culturals que se celebren a la ciutat al voltant de la vigília de Sant Anastasi, patró de Badalona. Les festes arrencaran amb el pregó de la nedadora badalonina Mireia Belmonte el divendres 1 de maig, a les 19 hores, a la plaça de la Vila i a partir d’aquest moment Badalona es tornarà a omplir d’actes de cultura popular, concerts, actuacions, fires i actes festius pensats per a tots els públics.

   

  El vespre del dia 10 de maig, vigília de Sant Anastasi, copatró de Badalona, un seguici format pels elements festius de la ciutat i amb totes les entitats de cultura popular i tradicional catalana arriba a la Rambla on, després de diversos actes i un espectacle piromusical, té lloc la Cremada del Dimoni, declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya. A la platja es crema la figura espectacular d’un dimoni, d’entre 12 i 15 metres, que enguany dissenyat per Carles Carreras Serra. El piromusical serà també especial amb millors efectes digitals i un repàs de cançons que han marcat època. La present Cremada tindrà un caràcter especial, ja que celebra el seu 75è aniversari. Per aquest motiu s’ha editat el llibre commemoratiu La Cremada del Dimoni de Badalona de Joan Mayné; s’ha organitzat una exposició de banderoles als fanals del passeig Marítim amb la imatge dels dimonis que s’han cremat des de 1940 anomenada Dimonis a mar! i es distribuirà un pòster de forma gratuïta a l’Oficina de Turisme de Badalona amb les imatges de totes les figures del Dimoni.

   

  Jarabe de Palo i El Barrio en concert

   

  Tal i com ja es va fer l’any passat, el Concert del Dimoni tindrà lloc el dia 10 de maig, a les 23.15 hores al passeig Marítim amb l’actuació del grup Jarabe de Palo. Dins dels concerts de les Festes de Maig el dia 23, a partir de les 19 hores, arribarà el torn del Festival Primavera Pop 2015. Badalona torna així a ser l’escenari escollit per 40 Principales per oferir un gran concert que aplegarà un ampli ventall d’artistes nacionals i internacionals.

   

  La programació artística de les Festes de Maig és molt àmplia i inclou també el concert de El Barrio al Palau Municipal d’Esports, el dia 2 de maig, i l’actuació del grup Back2days, el dia del pregó a la plaça de la Vila. La plaça Trafalgar es convertirà en l’escenari, el 16 de maig, del grup sevillà Siempre Así, i el dia 23 de maig acollirà les actuacions del Festival Rock and Roll Star. En aquest festival actuaran Manuel España (La Guardia), Javier Ojeda (Danza Invisible), Javier Andreu (La Frontera) i José Angel García (091), que junts formen un grup d’estrelles del pop/rock del nostre país i que interpretaran tots els grans èxits de les seves formacions musicals.