Jordi Serra serà el candidat socialista a les eleccions del 2015

  0
  serratwitter.jpg

  14/03/2014 – Després del recompte, la Comissió Electoral tira enrere Albert Tomàs per no arribar a la xifra d'avals vàlids necessaris (229).

  Jordi Serra serà el candidat socialista a les eleccions municipals de 2015. Així va quedar confirmat ahir a darrera hora, després que la Comissió Electoral –independent de l’agrupació local- finalitzés la comprovació dels avals. S’ha donat, doncs, una de les úniques sorpreses possibles: que Albert Tomàs tingués més d’una desena de recolzaments invalidats i no superés la barrera dels 229 (20% de militància). Després del recompte, Serra ha sumat 396, Tomàs, 190, i Josep Duran, 105.

   

  Després de la finalització del procés inicial, dimarts a la tarda, l’exalcalde Jordi Serra havia presentat 433 avals, l’exregidor Albert Tomàs, 239, i el regidor Josep Duran, 124. Diferents càrrecs del partit, tanmateix, han celebrat l’àmplia participació, de prop d’un 75% dels 1.149 militants.

   

  L’actual president del grup municipal a l’Ajuntament, Jordi Serra, s’ha mostrat “molt agraït i content pel procés, que ha servit, diu "per contactar un a un amb els militants" i "enfortir lligams interns del partit". “El projecte aplega un grup molt ample de persones que ha aconseguit 400 avals; són molts suports, sense enganys i sense mentides”.

   

  Albert Tomàs, tot i no aconseguir la fita, ha agraït el recolzament “dels militants lliures que han apostat per un canvi basat en entendre la política des de la proximitat i el respecte”. “Ens reservem el dret a empendre les accions que considerem necessàries”, va afirmar ahir a darrera hora. Tomàs ha criticat la “manca de facilitats” en tot el procés i la xifra necessària per poder esdevenir candidat.

   

  Josep Duran, que des del principi va titllar de desorbitat el tall del 20% de la militància, es troba satisfet: “Sabia que no arribaria al límit marcat; considero que la xifra hauria d’haver voltat el 5-10%, una barrera que sí he passat”. En aquest sentit, Duran va entregar un escrit per sol·licitar que l’Executiva l’accepti com a candidat, encara que no va ser considerat. El regidor, a més dels 124 avals -105, finalment-, va presentar el suport de 170 ciutadans no militants, que la Comissió Electoral no ha donat com a vàlids.

   

  El proper pas serà la ratificació de Serra en una Assemblea Extraordinària de militants, convocada a tal efecte, que se celebrarà entre el 20 de març i el 3 d'abril.