Joves que es fan grans

  0
  31
  DSC_0008.JPG

  17/02/2015 – Albert Ventura i Alex Suárez recorden la seva experiència a la Copa de Madrid 2011, fent una mirada cap al seu passat formatiu. 

   

  Tot i la seva joventut, dos dels jugadors de la primera plantilla de la Penya ja saben què és viure una concentració de Copa del Rei. Parlem d’Albert Ventura i Alex Suárez, tots dos convocats en el seu dia per Pepu Hernández per disputar la Copa del 2011.

   

  En aquella edició, celebrada al Palacio de los Deportes de Madrid, Ventura afrontava amb 18 anys la seva primera temporada al CB Prat, mentre que Suárez encara es trobava en el seu últim any júnior.

   

  El FIATC Joventut no va poder passar dels quarts de final, caient eliminat contra el Barça (88-66). Ni Albert Ventura ni Alex Suárez van tenir minuts contra els blaugranes, ja que en aquell temps el jugador del planter més emergent era Josep Franch.

   

  Ja és significatiu que el principal record que guarden Ventura i Suárez d’aquella Copa no tingués res a veure amb el bàsquet. Ells mateixos ens expliquen aquells dies de convivència dins d’un vestidor professional.

   

  “Sobretot recordo l’hotel. Tots els equips i la premsa estàvem allotjats al Palace i era molt bonic. Nosaltres veníem del Prat i ens va sorprendre bastant. Tampoc vam poder viure gaire l’ambient”, afirmava amb sinceritat Albert Ventura.

   

  “Jo era júnior i vaig pujar perquè al primer equip hi havia molts lesionats. L’hotel era increïble i totes les coses que envoltaven la Copa també”, afegia Alex Suárez.

   

  Els dos jugadors de la Penya reconeixen que van viatjar a Madrid “per omplir”, però ara se senten amb un grau de responsabilitat molt superior que aleshores. Ventura es declarava “molt il·lusionat” per poder gaudir d’un premi que tot l’equip s’ha guanyat gràcies al seu esforç.

   

  “Si estem a la Copa és, en part, per la feina que hem fet. Nosaltres hem estat part de l’equip i sentim que la Copa és més nostra. La primera va ser diferent. No vam acabar de ser partícips”, declarava l’escorta badaloní.

   

  Alex Suárez, per la seva part, oferia una visió similar a la del seu company de vestidor. “Per mi és un premi, igual que per tots els companys. Ho afrontem tots amb il·lusió perquè ens ho hem treballat des de principis de temporada. Estem amb molta il·lusió i sortirem a mort”, recalcava el jugador de Maó.

   

  Molts quilòmetres; un únic objectiu

   

  No fan tant que Ventura i Suárez es barallaven a la LEB Plata per buscar una oportunitat per ser professionals. Ara, els dos comencen ja a tenir un cert bagatge al primer equip, tot i la seva joventut.

   

  “Si ho analitzes, sí que han passat ràpid aquests quatre anys, però darrere de tot plegat hi ha molta feina. Han estat molts anys de treballar i treballar per arribar al primer equip”, recordava un Alex Suárez que afronta la seva segona temporada completa a l’ACB.

   

  “Sembla que va ser ahir que vam estar a la Copa de Madrid, però és cert que hem passat per molts moments. Venim de tres anys difícils, quedant-nos a les portes de la Copa i de play-off. Ara estem contents”, reflexionava Albert Ventura.

   

  Un full de ruta clar

   

  Tot i la seva poca experiència en una Copa del Rei, els dos jugadors formats al planter del FIATC Joventut semblen tenir ben clar què ha de fer l’equip de Salva Maldonado per tal de competir amb garanties. El primer pas, és evident, serà desfer-se de l’Herbalife.

   

  Per Albert Ventura, “la clau serà estar molt ben preparats mentalment. Hem d’aconseguir que tothom estigui molt concentrat i fer el millor partit possible contra el Granca”.

   

  Segons Alex Suárez, la Penya “ha de sortir a mort”. “Ens hem de deixar la pell a la pista i totes les forces que tinguem. Cal esborrar els últims tres mals resultats i fer el joc que hem estat fent durant la primera volta de la lliga”, afegia l’aler pivot balear.

   

  Suárez reconeix la fortalesa de l’Herbalife, a qui defineix com un equip “molt compensat”. “El seu joc interior, amb Tavares i Báez, és potent. A més, si Kuric té un bon dia, et pot cosir a triples i l’experiència d’Oliver també és important”, deia l’interior verd-i-negre.

   

  Ventura, però, no té por de res, ni tan sols de les estratègies del mestre Aíto. “És un gran entrenador, però por no ens fa. En tot cas haurien de ser els jugadors, però tampoc”, etzibava el badaloní.

   

  Valents i amb les idees clares, Alex Suárez i Albert Ventura esperen poder allargar el màxim possible el somni de la Copa 2015 i dur al FIATC Joventut fins al títol.