Tancar el cercle

  0
  DSC_0015.JPG

  17/02/2015 – Fa escassos dies, Tamara Abalde es proclamava campiona de la Copa de la Reina amb el Perfumerias Avenida i ara el seu germà Alberto somia amb poder tenir protagonisme a Gran Canaria.

   

  El cognom Abalde és sinònim d’èxit en el món del basquetbol nacional. Tant en categoria femenina com masculina, la família gallega compta amb dos representants que ja juguen al màxim nivell.

   

  Mentre Tamara Abalde acaba de guanyar la Copa de la Reina amb el Perfumerias Avenida, en una final disputada contra el Conquero Huelva (66-62), el FIATC Joventut viatja demà a territori insular per intentar donar la sorpresa en la competició més apassionant de la temporada.

   

  A les files verd-i-negres hi serà el petit dels Abalde, l’Alberto, qui s’estrenarà en una Copa del Rei. Tot i la seva joventut, l’aler gallec es mostrava molt segur al voltant de la reacció que la Penya protagonitzarà a Gran Canària.

   

  “Va ser un pal important pel vestidor, però cal utilitzar-ho com un reforç positiu per seguir endavant, corregir errors i no enfonsar-se”, deia Abalde, referint-se al derbi perdut contra el Barça.

   

  “Crec que l’equip anirà cap amunt. Només pensem en passar una bona estona contra el Gran Canaria”, afirmava el jugador vinculat. Per Alberto Abalde, tancar el cercle de Copa i alçar el títol emulant a la seva germana seria tot un somni. “Això seria increïble. Primer pensem en el Gran Canaria, per ara, i després ja veurem què passa”, reconeixia amb prudència.

   

  Abalde espera tenir minuts a territori insular, però sap quin rol ha de tenir aquest any. “Quan ets jove i et toca assumir el paper que m’ha tocat a mi aquesta temporada, d’alternar partits amb minuts i d’altres sense jugar, doncs és difícil, però s’ha d’acceptar”, admetia.

   

  L’aler se sent motivat i “preparat per poder ajudar” si Salva Maldonado ho creu oportú. Abans d’una competició com la Copa, tot jugador visualitza accions de partit que poden portar a un equip cap a la glòria. Li preguntem a Abalde si s’ha imaginat un triple guanyador que condueixi a la classificació per semifinals.

   

  “Hombe, és evident que un sempre somia amb algunes accions en aquest tipus d’escenaris. Però bé, he de procurar estar centrat per si en Salva creu convenient que surti”, declarava.

   

  Aparcar la LEB Or?

   

  En funció del rendiment del FIATC Joventut a la Copa del Rei, Alberto Abalde es podria veure forçat a perdre’s un partit de lliga amb el CB Prat. Concretament el duel del pròxim dissabte a la pista del MyWigo Valladolid (20h). 

   

  L’aler de la Penya valorava d’aquesta manera la delicada posició en la classificació que ocupa el vinculat en aquests moments. “Menys en dos o tres partits, durant totes les jornades hem tingut opcions de guanyar. Sempre es diu que som joves, però jo no vull buscar excuses”, apuntava.

   

  “Simplement hem de seguir treballant i espavilar. S’han de guanyar els finals ajustats i deixar de banda les excuses de la joventut. Al cap i a la fi parlem de bàsquet”, afirmava Abalde sense embuts.