Juanan Morales: “Més enllà de guanyar partits, ens hem de plantejar l’objectiu dels títols”

  0

  Tres temporades de Juanan Morales al capdavant del Joventut i quines realitats més diverses que ha viscut l’entitat verd-i-negre. L’actual curs és engrescador i el president de la Penya valora l’inici de temporada badalonina, el context actual i també el femení.

  Com definiria la temporada de l’equip?
  Tenim esperances de fer un bon any. L’equip juga bé i l’única pena és que la nostra gent no ho pot gaudir en directe.

  Et sorprèn la qualitat de la plantilla?
  No em sorprèn perquè aquesta era la idea quan vam començar el camí: tenir el màxim nombre de jugadors formats a casa amb el complement de jugadors de màxima qualitat. Aquesta temporada ja s’està veient.

  El rumb de l’equip previst a la Junta era justament el que s’està aconseguint?
  Al mes d’agost sempre hi ha aquesta esperança positiva alhora que pors a no saber com anirà tot plegat. Però de moment el rumb és bo, amb molta temporada encara a disputar.

  Quin marge de creixement li veu a l’equip?
  És difícil de saber. Quan la dinàmica és bona tot és positiu i ara mateix aquesta ho és. No ens hem de plantejar un límit o un creixement. S’ha de jugar amb aquesta mateixa intensitat i concentració perquè la qualitat la tenim.

  I no sempre heu pogut tenir disponible tot l’equip.
  Les dinàmiques influeixen i ara mateix som un equip, sense ‘egos’. Tinc la confiança que quan el grup mantingui la seva totalitat als partits, sempre remarem tots en la mateixa direcció i no hi haurà ‘egos’ individuals.

  Com es va gestar el fitxatge de Tomic?
  Nosaltres vam fer una oferta per Jacob Wiley, que Gran Canaria va igualar i en aquell moment Ante Tomic no es trobava al mercat. Pensava que seguiria al Barça. Llavors va aparèixer Tomic, vam fer una oferta, la més forta que podíem fer i sent conscients que tindria ofertes superiors. Van parlar Carles Duran i Jordi Martí i la il·lusió va ser molt gran. Estem encantats de la seva incorporació. Vam tancar un acord que fa sis mesos ningú s’hagués imaginat. La seva implicació és molt gran i és un exemple en tots els sentits.

  També us vau plantejar la sortida de Neno?
  Neno té contracte amb el Joventut durant aquesta temporada. Veurem si renova.

  Es contempla la seva renovació?
  Ja veurem…

  Quin creixement econòmic i esportiu ha tingut el club en les darreres tres temporades?
  El pressupost de l’equip per a aquesta temporada és inferior al de la temporada anterior. Són temps difícils per a tothom. Ara mateix, Manresa, Bilbao, Gipuzkoa, Obradoiro o Fuenlabrada tenen menys pressupost que nosaltres. Intuïtivament, crec que la resta encara ens superen, veient els jugadors que tenen. Ara mateix estem molt satisfets amb l’equip que tenim. El club ha viscut unes temporades molt difícils i encara es troba en una situació difícil. Evolucionem favorablement i esperem poder aspirar a jugadors de màxima qualitat que es trobin al mercat.

  I quina llàstima que l’afició no pugui gaudir d’aquesta gran temporada
  És una llàstima. No m’agradaria ser la persona que decideix però no s’entén que en altres espectacles hi pugui haver públic però no al basquetbol. Només puc dir que els dos partits d’Eurocup que hem viscut amb públic els vam desenvolupar molt bé i seguretat absoluta.

  Mes de febrer amb públic a l’Olímpic?
  Les negociacions amb el CSD van començar a l’estiu i l’evolució dels brots és qui marca el calendari. No tinc cap notícia més enllà de la carta que va publicar la ACB, a la qual ens adherim. Hi ha qüestions que van més enllà que l’àmbit esportiu. Quin creixement social ha perdut el club arran de la covid-19? No hem fet cap estudi perquè no tenim cap model comparatiu, és a dir, mai ens hem trobat amb aquesta situació de pandèmia. En una temporada normal, ho podríem calcular. No podem fer cap estimació en aquesta situació. En un curs normal, pot ser haguérem crescut un 20%. És una incògnita.

  Encara és d’hora per saber la compensació econòmica per als socis?
  Esperarem a saber quants partits són a porta tancada i a final de temporada decidirem. Ens hem de plantejar aquesta compensació.

  Vostè va assegurar que amb l’arribada d’Scraton al club, l’objectiu de la Penya era aconseguir títols. Comença a ser aquesta fita un plantejament a curt termini?
  Ho ha de ser. Més enllà de guanyar partits, quan l’equip respon, ens hem de platejar aquest objectiu. El treball i la nostra feina ens dirà quin llistó ens podem plantejar però si ens classifiquem per a la Copa del Rei, hem de lluitar per guanyar-la. A l’Eurocup no podem signar una classificació, disputem els partits per guanyar.

  En quin esglaó esportiu estem ara mateix?
  Esportivament crec que ara mateix estem al segon esglaó. Tot i això, Barça, Madrid, Baskonia, Valencia Basket, Gran Canaria o Tenerife els tenim millors classificats, econòmicament.

  En quin punt es troba el ‘naming’ de l’Olímpic?
  Primer hem de tenir la llicència i ho tenim tot aturat a causa de la pandèmia. A partir d’aquest moment, llavors podrem ser seus d’esdeveniments no esportius, això ens donarà un nom com a pavelló i és un procés. Encara estem amb obres al pavelló.

  Teniu cap acord amb promotors?
  Sí, durant aquests dos anys hem tingut contactes amb promotors interessats a organitzar concerts a l’Olímpic però no era possible per aquesta llicència que no teníem. Un ‘partner’ ens ajudarà a gestionar aquest sector desconegut per a nosaltres però que gestionarà la Penya, directament. Els beneficis seran per a la Penya i la previsió és que siguin força importants.

  Quin és l’escenari actual a la base?
  És difícil saber què succeirà a la base. El basquetbol de formació és una eina integral per a qualsevol persona. Analitzem la situació segons evoluciona la pandèmia. Són moltes incògnites.

  Qui sí competeix és el sènior femení en el seu debut a LF2. Sorprès?
  Més que sorprès, estic content. No tenia cap expectativa. La LF2 va ser una situació que vam tenir al davant i la vam aprofitar. Ens hauria agradat que aquest ascens arribes gradualment amb la base femenina més consolidada. Si som capaços de treballar amb talent masculí, som capaços de fer-ho amb conjunts femenins. Amb aquest ascens esperem cridar l’atenció del talent femení. L’objectiu ara mateix és tenir Infantil, Cadet i Júnior a Preferent i poder disputar campionats d’Espanya.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí