Junts Pel Sí i PP s’imposen a 16 barris i Ciutadans a dos

  0
  49
  Eleccions 27S.jpg

  28/09/2015 – La participació ha estat més contundent a les zones de suport a Junts Pel Sí, on ha superat, en alguns casos, el 80% i ha fregat el 85.

  Junts Pel Sí i el Partit Popular es van imposar ahir a 16 barris de la ciutat cadascun, mentre que Ciutadans ho va fer a Montigalà i Puigfred. L’opció independentista va arrasar a la zona centre de la ciutat, Casagemes, Centre i Dalt la Vila, on va superar el 50% del vots. Més enllà de l’àrea on la victòria sobiranista era previsible, la llista unitària va signar uns grans números a barris com Progrés (45%), Coll i Pujol (45%), Bufalà (27%), Morera (30%), Canyadó-Manresà-Guixeres (35%) i Canyet-Mas Ram-Pomar de Dalt (41%), al centre i nord de la ciutat.

   

  El PP, per la seva banda, també es va fer fort a les zones on va aconseguir grans resultats a les municipals, sobretot al sud del terme: Llefià i La Salut, Sistrells, Sant Crist, Sant Roc. No obstant, les majories simples del PP a les zones on ha tingut més penetració són més ajustades que les de Junts Pel Sí; només en un cas, per exemple, els ‘populars’ han aconseguit arribar a un 35% del vot, a Sant Joan de Llefià. A banda, la notable presència de Ciutadans, i del PSC en menor mesura, a moltes zones que s’ha anotat el PP, ha fet perdre força a Albiol.

   

  Pel que fa a la participació, les xifres han estat més contundents a les zones de suport a Junts Pel Sí, on ha superat, en alguns casos, el 80% i ha fregat el 85. Els barris amb menys participació han estat Sant Roc i la Mora, amb un 58%, El Remei, amb un 63%, i La Salut i Artigues, amb un 66%.