JxSí: “L’independentisme ha guanyat en el que se suposava un feu del PP”

  0
  IMG_9180.JPG

  29/09/2015 – Aquestes són les reaccions de les principals forces polítiques després de conèixer els resultats del 27S a nivell local.

  La nit de diumenge, al Teatre Principal, l’eufòria per la victòria a Badalona i Catalunya va tardar en arrencar, però els candidats locals, finalment, van aconseguir donar l’empenta necessària. Miquel Estruch (ERC) considera que hi ha hagut una “clara i contundent victòria de Junts Pel Sí”, que resulta molt “significativa en el que se suposava un feu del PP” i que a “Badalona guanya l’independentisme”. “Teníem bones percepcions al carrers, també a zones on habitualment l’independentisme no tenia presència”.

   

  PP: “Els vots dels partits constitucionalistes doblen els independentistes”

  El PP ha trobat a Badalona un oasis enmig d’uns resultats que a Catalunya no han estat d’ensomni . “És el primer cop que som segona força a Badalona en unes autonòmiques; això reafirma el recolzament de la ciutat a Albiol”, afirma el regidor Juan Fernández. D’altra banda, subratllen que “els partits constitucionalistes” han doblat els independentistes i que el PSC ha patit “un dur càstig per donar suport a la CUP a Badalona”.

   

  C’s: “A les generals, sense Albiol de candidat, podem ser primera força”

  Des de Ciutadans titllen els resultats a Badalona de “magnífics”. El portaveu al Ple, Juan Miguel López, afirma que el PP els hi resta empenta a Badalona “per la figura d’Albiol”, però també que ja estan “per sobre del PSC” i que a les generals poden ser “el partit més votat a la ciutat”. “Som una marca política de referència”.

   

  PSC: “El 27S a Badalona diu que no tindria sentit fer polítiques locals en clau independentista”

  El PSC admet que no han aconseguit uns grans resultats, però, a Badalona, consideren haver aguantat i crescut lleugerament en vots en comparació amb el maig, tant en xifres totals com en percentatge. Tanmateix, el candidat local, Christian Carneado, creu que s’ha vist que l’independentisme no és majoritari i que “no tindria sentit fer polítiques en clau independentista des de l’Ajuntament”.

   

  CSQP: “Hem estat per sota de l’esperat però la nostra idea de referèndum guanya pes”

  Catalunya Sí que es Pot també diu estar “per sota de les expectatives” però ressalten que els resultats “fan guanyar pes a la proposta d’un referèndum acordar”. “S’ha de negociar de cara a les generals”, diu la badalonina Marta San José. “Ens preocupa el PP, és una xacra i s’ha de fer treball de formigueta perquè minvi la seva presència a la ciutat”. Ara, diu, toca negociar de cara al desembre i posar les qüestions socials al centre del debat.

   

  CUP: “Badalona està per una ruptura independentista”

  La CUP està d’enhorabona també a Badalona, on ha triplicat resultats. “Teníem bons auguris per la feina feta i la bona rebuda, però no esperàvem tant bons resultats”, explica en Roger Sallas. “S’ha desprès un mandat clar d’unes eleccions plebiscitàries i constituents. Badalona està per la ruptura independentista”. D’altra banda, creu que “l’independentisme ha crescut per l’esquerra i això cal seguir-ho treballant”.