Kulvietis, heroi d’una jornada rodona (79-80)

  0
  dgl9713.jpg

  22/04/2018 –  Una jugada, un tir, poden canviar el signe d’una temporada. I el triple de Kulvietis a la pista del Burgos, a tres segons del final, pot valer la salvació del Divina Joventut. El triomf èpic a la pista del San Pablo (79-80), combinat amb les ensopegades del Bilbao, el Betis iel  Saragossa, treuen la Penya del pou del descens. 

  22/04/2018 –  Una jugada, un tir, poden canviar el signe d’una temporada. I el triple de Kulvietis a la pista del Burgos, a tres segons del final, pot valer la salvació del Divina Joventut. El triomf èpic a la pista del San Pablo (79-80), combinat amb les ensopegades del Bilbao, el Betis i el Saragossa, treuen la Penya del pou del descens i enfilen els verd-i-negres a la quinzena posició, en una jornada absolutament rodona per als seus interessos.
  Evidentment encara queden cinc finals i res no està fet, però la Penya, amb quatre victòries en els cinc darrers partits, ha sortit definitivament del túnel. Dimecres, a Múrcia, en partit avançat de la 31a jornada, arribarà una nova oportunitat per seguir fent passos cap a una permanència que ara es veu molt més a prop.
  Els de Carles Duran han fet un partit irregular, però han tingut el mèrit de no perdre mai la compostura. Fins i tot en els moments més delicats, quan el Burgos, a l’aixopluc d’una afició incansable, ha obert escletxes en el marcador. Una fe que al final ha tingut premi gràcies a la sang freda de Kulvietis (17 punts i 20 de valoració). El lituà ha anotat els últims 7 punts de la Penya per deixar el Burgos amb un pam de nas en el dia que somiava deixar enllestida la seva salvació virtual. 
  Inici seriós
  La Penya ha protagonitzat una gran posada en escena, amb el suport de més d’un centenar d’aficionats verd-i-negres disposats a fer un munt d’hores d’autocar per estar al costat del seu equip. Amb Laprovittola generant joc (11 punts i 9 assistències) i Birgander fent una feinada en tasques d’intendència, els badalonins han signat uns grans primers minuts, fonamentats també en la intensitat defensiva (15-22 després d’un gran triple de Richard). 
  Les rotacions i l’entrada en escena de Jenkins (13 punts sense error) han fet trontollar el bon inici dels verd-i-negres, que han abaixat el llistó defensiu, encaixant 27 punts en el segon parcial amb un Burgos molt fi des dels 6m75 (6/10). Els problemes de Richard per aturar l’escorta nord-americà i l’explosivitat de Sebas Saiz en el bloc i continuació han causat força problemes, agreujats per les dificultats de la Penya per tancar el rebot defensiu. Malgrat tot, els badalonins no han marxat pas del partit, primer amb els punts de Jordan i Richard i després amb els de Conger, que n’ha fet vuit de seguits amb grans accions al pal baix (46-43). 
  El moment més delicat ha arribat en la represa. El Burgos ha sortit més endollat i s’ha situat nou punts amunt (58-49) davant d’una Penya penalitzada ràpidament pel “bonus” de faltes. L'escenari era prillós, però els badalonins s'han refet. Una defensa zonal i la feinada d’un Conger cada cop més important (16 punts) han despertat l’equip (58-55), que aquest cop no ha abaixat pas les prestacions quan han tornat les rotacions. Amb la segona unitat en pista, els punts de Jordan, Kulvietis i Neno han girat la truita abans de tancar el tercer quart (65-67). 
  Aquí ha començat un nou partit, amb els dos equips rivalitzant en errors. Un desencert que s'ha traduït en un marcador de 6-6 a l'equador de l'últim període, fruit de la tensió i els nervis. A menys de tres minuts del final una inoportuna pilota perduda per Laprovittola, ben defensat i menys clarivident de l’habitual, ha encès de nou els llums d’alarma (77-73), però la Penya no ha deixat mai de creure en el triomf. Carles Duran ha apostat per situar Kulvietis de 5, fent parella interior amb Gielo, i el lituà s’ha erigit en l'inesperat braç executor d’un Burgos que, això si, ha tingut el tir per enfonsar la Penya. Per sort el triple de Cancar sobre la botzina, a diferència del llançament del lituà, no ha trobat el camí del cèrcol.