La 138a Passada de Sant Antoni recorre els carrers de Badalona

  0
  52
  passada sant antoni.JPG

  10/02/2014 – Diumenge es va passejar a Sant Antoni Abat, patró dels animals, acompanyat d'animals de granja, carros i comparses per diversos carrers de la ciutat. Centenars de persones van assistir a la benedicció dels animals a la plaça de la Plana.

  Aquest diumenge ha tingut cita a Badalona la tradicional Passada de Sant Antoni Abat, patró dels animals de companyia i granja, que enguany ha arribat a la 138a edició. La festa va iniciar de bon matí amb un esmorzar per a tots els participants al Centre Cívic de Can Cabanyes i que donava pas des de l'avinguda de Salvador Espriu a la Passada de Sant Antoni, destacada pels cavalls, rucs, carros, comparses i, fins i tot, persones disfressades d'època medieval i pistolers, entre altres. Destacar que la carrossa del Sant anava dirigit per Enric Curto i Martí Porta, mentre que Eduard Ventura ha estat el capità de la passada i Joan Seriol, l'encarregat del carro de torn. 

   

  Tot seguit, els carruatges i els animals van passar per diversos carrers dels barris del Progrés, Raval i Centre fins arribar a la plaça de la Plana, on al voltant de la una del migdia, es va realitzar la benedicció dels animals, i no a la Rambla com l'any passat, ja que els participants no van quedar satisfets a causa de que els animals relliscaven pel seu pas. Després de que tots els cavalls i rucs estiguessin beneïts, centenars de persones van aprofitar també per beneir els seus animals domèstics. Mentrestant, la Passada del Sant continuava passant pels carrers del Centre i Casagemes fins arribar a la plaça Assemblea de Catalunya, on finalitzava com cada any aquesta tradició de la ciutat.