La 141a Passada de Sant Antoni recorre Badalona

  0
  Sant Antoni.JPG

  13/02/2017 – Un any més els carrers de la ciutat s’han omplert d’animals per celebrar el seu sant.

  Un any més els carrers de Badalona han presenciat la Passada de Sant Antoni, que aquest diumenge s’ha celebrat la 141a edició amb la presència de centenars d’animals i del sant que els protegeix.

  La festa, com ja és tradició, tenia com a punt de sortida a la masia del Centre Cívic Can Cabanyes amb un esmorzar per a tots els participants, acompanyat pel ball dels Bastoners de Canyet. Tot seguit, s’iniciava la passada des de l’avinguda de Salvador Espriu i va recórrer els barris del Raval, Congrés, Centre, Dalt la Vila i Coll i Pujol, fins a tornar a arribar a Can Cabanyes per posar punt final al recorregut amb un dinar de germanor. Cavalls, ponis, rucs i gossos, entre altres animals, eren els protagonistes d’aquesta cita que procedien d’arreu del territori català, acompanyats pels seus amos, alguns d’ells disfressats d’època medieval o pistolers.

  Durant el seu recorregut, el punt més destacat és la plaça de la Plana que, com és habitual, es va realitzar la benedicció de tots els animals de la passada i també dels centenars de veïns que es van congregar per consagrar als seus animals domèstics. Prèviament, els Bastoners de Canyet van tornar a realitzar els seus peculiars balls enmig del carrer dels Arbres.

  Sant Antoni Abat és el protector dels animals útils per a les feines del camp i, a la vegada, de tots els animals domèstics i els traginers.