La 40a edició del FILMETS convertirà Badalona en la capital del curtmetratge

  0
  _ANM5935.jpg

  13/10/2014 – Torna el FILMETS Badalona Film Festival, i ho fa amb més maduresa, experiència, prestigi i força que mai, i és que el referent del curmetratge català per excel·lència compleix 40 anys de projeccions des de la localitat badalonina.

  Badalona comença a olorar a cinema i a impregnar-se de l’essència del setè art. Enguany, a més, amb tots els motius del món. Torna el FILMETS Badalona Film Festival, i ho fa amb més maduresa, experiència, prestigi i força que mai, i és que el referent del curmetratge català per excel·lència compleix 40 anys de projeccions des de la localitat badalonina.

   

  Des del 17 al 26 d’octubre, el FILMETS omplirà d’hores i hores d’històries, emocions i somnis el Teatre Zorrilla i el Teatre Principal. Enguany, el festival comptarà amb una Secció Oficial de 255 pel·lícules de més de 46 països i més de 4.000 curtmetratges inscrits. El jurat oficial internacional d'enguany estarà integrat per Joan Vidal, cofundador del festival l'any 1971; Alex Sufit, realitzadora de videoclips i publicitat (Anglaterra); Luca del Molin, director del festival de cinema UNLIMITED Erice (Itàlia); Esther Casas, directora d’animació de Claymaniak (Estats Units d'Amèrica) i Miguel Angel Buttini, director i productor de cinema. Tots ells han estat curtmetratgistes, i una vegada més el festival aposta per la personalitat d’aquest gènere, oblidat encara per la indústria audiovisual del nostre país, a diferència d’altres punts d’Europa com França, Bèlgica o Alemanya, que programen curtmetratges de gran nivell a les sales de cinema. 

   

  Els Estats Units d’Amèrica, país convidat

  Estats Units, el país que més vegades ha guanyat la Venus a la millor pel·lícula de la història del festival, serà el convidat especial d’enguany. Es projectarà una selecció de curtmetratges de la Secció Oficial, entre ells Thirst, ‘première’ al festival de Locarno i protagonitzat per Melanie Griffith. La sessió serà el diumenge 19 d'octubre a les 19h al Teatre Zorrilla a un preu de 3 euros.

   

  Aquest any el Festival també prepara la mostra Expo Vintage, amb entrada lliure, que tindrà lloc al Zorrilla, amb col·leccions privades de càmeres, projectors i diferent material cinematogràfic que es va utilitzar en rodatges de les 40 edicions del festival i algunes peces úniques dels formats de 35 mm, 16 mm, Súper 8, 8 mm, 9,5 mm i amb l’apartat “Joguines de cine”. Una aproximació al món cinematogràfic analògic i desconegut per a les noves generacions, que podran descobrir, in situ, el funcionament d’aquests aparells mecànics.

   

  Un espai especial per a Badalona

  El FILMETS tornarà a comptar amb un espai especialment reservat als badalonins. Es tracta del ‘Badalona en curt’, una recopilació dels curtmetratges realitzats pels badalonins, que tindrà lloc al Zorrilla el dissabte 18 d’octubre. Enguany s’han presentat 20 pel·lícules a competició.