La 5a Cursa Benèfica per a les Malalties Minoritàries tindrà cita el proper 6 de març

  0
  Cursa Turó Caritg.jpg

  26/02/2016 – La cursa està formada per dos circuits, una de 10km i una altra de 5km, que recorrerà els barris de La Salut, Llefià i Sistrells.

  La coneguda i ja consolidada Cursa del Turó d'en Caritg, coneguda també com  la Cursa Benèfica per a les Malalties Minoritàries, arribarà el proper diumenge 6 de març a la cinquena edició, organitzada per l'Associació de Veïns del Turó d'en Caritg i l'Associació de Comerciants de Pau Piferrer-La Salut Alta.

   

  La sortida i l'arribada estaran situades al carrer d'Isaac Albéniz, cantonada amb la plaça del Turó d'en Caritg, davant les instal·lacions de la Guàrdia Urbana. La cursa estarà formada per dos circuits, una de 10 quilòmetres i una altra de 5km, les dues amb sortida a les 9 hores i recorrerà diversos carrers dels barris de La Salut i Llefià, com els carrers de Pau Piferrer, Calderón de la Barca i Ramiro de Maeztu, l'avinguda de Marquès de Sant Mori, passeig de La Salut i s'endinsarà en el bosc del turó d'en Caritg . D'altra banda, quan finalitzin els dos circuits, aproximadament a les 11.30h, hi haurà una cursa gratuïta de 2km per als infants de 6 a 12 anys, que no serà competitiva, ja que l'objectiu de l'organització és que els més petits s'involucrin en l'esport i la solidaritat.

   

  Les inscripcions per poder participar és de 10 euros i es poden realitzar a través del web www.chiptiempo.com o presencialment a les botigues Intersport Maresme (avinguda Martí Pujol, 145), Barberia Xavi (carrer General Moragues, 27), Papereria Nati (carrer Solsona, 28), Esports Villar Otero (avinguda de Marquès de Sant Mori, 69), Papereria Estel (passeig de La Salut, 51) i Mobles Abitare (carrer de Pérez Galdós, 30). Destacar que tots els beneficis de les inscripcions es destinaran integrament a la Fundació Institut de Ciències de la Salut-Unitat de Malalties Minoritàries de l'Hospital Germans Trias Pujol.

   

  A més a més, cada participant comptarà amb un esmorzar i una bossa del corredor, que inclourà un buff i diversos obsequis dels col·laboradors de la cursa. D'altra banda, tots els corredors del circuit de 10km tindran un punt d'avituallament al passeig de La Salut. També, al finalitzar la cursa es realitzarà entre tots els participants diversos sorteigs com dues nits per a dues persones en un hotel, un dinar o sopar en un restaurant, una samarreta del Futbol Club Badalona i una altra del Club Joventut Badalona, entre altres premis.

   

  L'objectiu d'aquest esdeveniment solidari i esportiu és "millorar la convivència en els barris de La Salut, Llefià i Sistrells, que actualment són molt conflictius i pateixen d'exclusió social, a més d'ajudar a les investigacions a favor de les malalties minoritàries", va destacar el president de l'AV Turó d'en Caritg, Javier Cabrera. En la presentació de la cursa també va estar present el cap de secció de Nefrologia Pediàtrica, Genètica i Metabolisme de la Unitat de Malalties Minoritàries de l'Hospital Universitari Trias i Pujol, Guillem Pintos, que va agrair la tasca de l'organització d'aquesta cursa, que facilita en la recerca de nous tractaments per millorar els problemes de mobilitat i d'adaptació de les persones que pateixen aquestes malalties.