La badalonina Teresa Casals rebrà el Premi Especial del Jurat dels VII Premis Martí Gasull i Roig

  0
  33

  El jurat dels VII Premis Martí Gasull i Roig ha acordat atorgar el Premi Especial a la filòloga, mestra i activista per la llengua catalana, la badalonina Teresa Casals. En un moment clau per al model educatiu català, el jurat, per unanimitat, ha valorat la fermesa, la constància i la valentia de la seva tasca de defensa del model d’escola catalana, amb la metodologia d’immersió com a model de cohesió social que no separa els infants i joves per la seva llengua d’origen. Gràcies a la formació de mestres en llengua catalana i didàctica, va ser possible fer el pas de l’escola franquista a l’escola catalana i instaurar els programes d’immersió.
  El jurat també destaca la importància de la tasca de Teresa Casals amb la plataforma Som Escola, de la qual va ser fundadora i portaveu. Nascuda el 2011, Som Escola és una coordinadora que agrupa més de 40 entitats cíviques, culturals i educatives que es comprometen a actuar de manera activa en la construcció d’una societat més cohesionada, democràtica i lliure davant les amenaces recentralitzadores de la llei Wert.

  Sobre la guanyadora

  Maria Teresa Casals i Rubio (Badalona, 1941). Filòloga, mestra i activista. Durant la dècada dels anys 1970 i 1980 va contribuir a fer possible el reciclatge del professorat que era una peça clau per assegurar els primers anys del sistema d’immersió lingüística a les escoles. Aquest mateix compromís és el que va mantenir després al Departament d’Universitats, Recerca i Coneixement. Autora de La reinvenció de l’escola catalana (Eumo Editorial, 2019), el 2018 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi. Va ser membre de l’executiva a la Plataforma per la Llengua, on va treballar estretament amb Martí Gasull i Roig.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí