La biblioteca Can Casacuberta compleix un quart de segle

  0
  56
  CCUBERTA ENTRADA.JPG

  06/03/2017 – Durant aquest any, la Biblioteca de Can Casacuberta celebrarà el seu 25è aniversari amb diferents actes.

  Ara fa 25 anys, l'any 1992, l'any Olímpic, s'inaugurava la Biblioteca Can Casacuberta. Enrere quedarien les biblioteques del carrer del Temple o la situada al Museu Municipal. Ubicada en una antiga fàbrica tèxtil rehabilitada, actualment disposa d'una superfície útil de 4.070 m2 fruit de l'ampliació que es va portar a terme l'any 2007 que li va permetre augmentar alguns espais i crear l'aula multimèdia. També amb l'ampliació es va inaugurar l'anomenat Espai Betúlia, aquest espai juntament amb la biblioteca s'ha convertit en un motor dinamitzador de l'activitat cultural badalonina, a més fan un ús compartit de l'espai, com a sala polivalent, sala d'actes, etc.

   

  La Biblioteca disposa d'un fons documental de lliure accés d'uns 106.000 documents, d'entre els quals cal destacar el seus fons especials de màgia i de llibre antic (llibres en català anteriors al dipòsit legal), i els lots de llibres de lectura fàcil, de tertúlies literàries i per a l'hospital municipal.

   

  Un any farcit de celebracions

   

  Durant aquest any, la Biblioteca de Can Casacuberta celebrarà el seu 25è aniversari. Per començar a escalfar motors s'ha organitzat el concurs “Els Oscars de Badalona” per buscar la millor pel·lícula dels usuaris de l'equipament cultural. Les dotze pel·lícules guanyadores competiran en una gran final coincidint amb la gala dels Oscars de l’any vinent, on descobrirem la vencedora definitiva, que serà projectada en una sala pública. Des de la biblioteca estan acabant d'ultimar altres actes que durant aquest any s'aniran celebrant per celebrar aquest aniversari.

   

  Que hi havia a l'edifici?

   

  Can Casacuberta, també coneguda en el passat com a Fàbrica Can Casacuberta, Fàbrica Giró o Ca n'Isop, és un edifici d'origen modernista industrial construït per Joan Amigó i Barriga situat al centre de la ciutat de Badalona. Inicialment va ser construïda per ubicar una fàbrica tèxtil. L'edifici està protegit com a bé cultural d'interès local i actualment és una biblioteca pública.