L’informe de danys confirma que el temporal va moure el Pont del Petroli

  0
  20
  pont petroli.jpg

  30/01/2017 – En principi no hi ha desperfectes estructurals, l'Ajuntament invertirà 325.000 euros per rehabilitar els danys; els treballs duraran tres o quatre mesos.

  L’Ajuntament de Badalona destinarà 325.000 euros per rehabilitar integralment el Pont del Petroli. La intervenció servirà per reparar els danys que va patir després de ser sacsejat pel temporal que va afectar el litoral badaloní amb onades de fins a 8 metres fa una setmana.

   

  Segons l’informe preliminar, a la plataforma final s’han destruït bona part de les bigues de fusta que suporten el paviment i, en gran mesura, són irrecuperables. La barana d’acer inoxidable també ha resultat molt malmesa i es podran recuperar pocs elements. No semblen afectats els pilons; la plataforma de formigó armat; els voladissos d’acer inoxidable i la torre de senyalització, inclòs el seu ancoratge.

   

  Pel que fa al pantalà, l’informe indica que s’ha detectat “un moviment centimètric lateral i longitudinal de la darrera peça, just abans de la plataforma final” i caldrà estudiar si es torna a lloc o no. Igual succeeix amb la detecció de moviments centimètrics verticals o longitudinals en algunes peces. Segons l’informe preliminar, no semblen afectats els pilons, els carregadors de formigó armat, les bigues de formigó i la llosa presenten una “integritat estructural correcta”.

   

  Després d’aquest informe preliminar es farà el peritatge i la valoració de danys i posteriorment es farà l’encàrrec del projecte executiu de reparació i rehabilitació. Per a fer front a aquesta despesa de 325.000 euros s’habilitarà una partida amb caràcter extraordinari que es portarà a l’aprovació del Ple municipal.

   

  Altres afectacions pel temporal

  L'AMB ha estat fent feines de reparació del mobiliari afectat sobretot pel que fa a les passeres i les dutxes afectades que havien quedat tapades per la sorra. La zona de dutxes de davant del carrer de Mar ja està acabada. També s'han fet treballs de neteja dels residus que han arribat a la platja per part de l’AMB i al passeig Marítim per part dels serveis municipals.

   

  Un altre àmbit en què s’ha treballat per part de l’AMB és per desembussar el col·lector de Llevant a causa de l'entrada de sorra a la zona del davant del CN Badalona. Aquesta operació ja s’ha fet i el col·lector ja és operatiu en aquest tram També s'han destapat el sobreeixidors de Prim, Martí Pujol i Sant Ignasi de Loiola.

   

  Recordem també que l’Ajuntament ha activat el Pla Municipal d’Emergències per Contaminació Marina a causa del trencament del col·lector interceptor de Llevant a l’alçada de la platja de la Mora. Atesa la importància i la previsió de durada de l‘abocament d’aigües residuals que s’ha produït, els tècnics de Medi Ambient i de Protecció Civil l’han activat en fase d’emergència. El Pla contempla la prohibició del bany i el tancament parcial de les platges i les zones de bany afectades.