La Biblioteca de Casagemes rep en donació un quadre de Maria Niubó

  0
  parantos.jpg

  09/11/2016 – Maria Niubó va ser membre fundadora del Grup REM l'any 1958 juntament amb altres artistes i intel·lectuals badalonins.

  El quadre Parantos de la pintora badalonina Maria Niubó quedarà permanentment exposat a la biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté a partir d’aquest mes de novembre, després que la família hagi formalitzat la seva donació aquesta setmana.

   

  Maria Niubó va ser membre fundadora del Grup REM l'any 1958 juntament amb altres artistes i intel·lectuals badalonins que van portar l'art abstracte a la ciutat de Badalona, com el poeta Joan Argenté.

   

  Parantos és el segon quadre que rep aquesta biblioteca relacionat amb el Grup Rem. El primer, La Maria Assumpta era una nau badalonina, de Josep Villaubí es va rebre l’any passat i el va donar la vídua del pintor, M. Carme Roca.

   

  Canyadó i Casagemes-Joan Argenté és la biblioteca que té el nom d’una de les figures destacades d’aquest moviment i ha estat el lloc triat pels familiars dels dos artistes, Maria Niubó i Josep Villaubí, per compartir un tast de la seva obra amb la ciutadania.

   

  Josep Villaubí, Maria Teresa Roca, Maria Niubó i Joan Argenté formaven part del mateix moviment artístic i intel·lectual, i compartien una concepció de l'art de les avantguardes, enfront de l'academicisme imperant en aquell moment a la ciutat.

   

  L'entorn familiar de la Maria Niubó destaca d'ella “la seva forma d'entendre l'art, mai com a una mercaderia amb la qual es pugui fer negoci; i la seva visió ideal que l'art ha de ser l'expressió de l'artista en estat pur, sense estar mediatitzat per marxants ni per qualsevol altra activitat comercial”.